Speciaal zondag

TELEVISIE

2Vandaag special Een uitgebreide reportage over Volendam, een jaar na de brand in café 'Het Hemeltje'. Negen maanden lang volgden de makers drie jongeren die betrokken zijn geweest bij de ramp. De een is zelf verbrand, de ander rouwt nog steeds om een verloren vriend. Alle drie moesten ze na de rampzalige oudejaarsnacht hun leven weer oppakken (19.05 uur, Nederland 2).

Kruispunt De makers van het programma volgden tijdens de feestdagen broodpater Gerrit Poels die in Tilburg iedere nacht het overtollige brood van de bakkers verzamelt en het op de fiets rondbrengt bij 100 gezinnen die onder de armoedegrens leven. Daarnaast Boudewijn de Groot die drie dagen te gast is bij de monniken van de Achelse Kluis (22.23 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Nancy Mitford – The big tease De boeken van Nancy Mitford zijn door critici vaak bestempeld als licht en snobistisch. Maar wie goed leest ontdekt de scherpe toon waarmee ze de Engelse aristocratie in de jaren dertig beschrijft. Volgens kenners maakt dat haar semi- autobiografische boeken interessant (17.00 uur, Nederland 3).

De droom van de beer Cherry Duyns maakte een documentaire over de neergang van het eens zo roemrijke sovjetcircus. Indertijd bezochten dagelijks twee miljoen mensen een van de 73 vaste staatscircus-theaters in de Sovjet-Unie. De communistische leiders beschouwden het circus als een van de belangrijkste kunstvormen (20.25 uur. Nederland 3).

CULTUUR

Father & Daughter is de Oscarwinnende animatiefilm van Michael Dudok de Wit, over een meisje dat haar hele leven wacht op de terugkomst van haar vader (17.47 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Het 3D-Wereldspel Jan Lenferink presenteert een reis rond de wereld in 60 minuten. Deelnemers, onder wie Emile Ratelband, TMF-vj Tooske, Lenie 't Hart en Annet Barlo, moeten vragen beantwoorden over mensen en gebeurtenissen uit de hele wereld. De winnaar krijgt een geldprijs van 5000 euro, te besteden aan een duurzaam project in de provincie waar ze wonen (15.50 uur, Nederland 3).

Robbie Williams live in Keulen Tijdens de kerstdagen was de populaire zanger ook al te zien bij 'de commerciëlen', vanavond bij BNN een registratie van het concert dat hij gaf in Keulen (18.10 uur, Nederland 2).

Lebbis en Jansen kijken terug op 2001 Het cabaretduo, dat bestaat uit Dolf Jansen en Hans Sibbel, blikt op geheel eigen wijze terug op het afgelopen jaar (22.40 uur, Nederland 3).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden