Speciaal zaterdag

TELEVISIE KINDEREN

PRAATPROGRAMMA'S

Het Lagerhuis In de groene bankjes zitten ditmaal niet de reguliere panelleden maar prominente Nederlanders, onder wie Theo van Gogh, Annemarie Jorritsma, Harry Mens, Tineke Netelenbos, Doekle Terpstra, Hans de Boer, Samira Abbos, Henny Stoel en Prem Radakishun. Onderwerpen van debat: de groeiende armoede, de oorlog tegen terrorisme, de integratie van moslims en de groei van cosmetische operaties (21.05 uur, Nederland 3).

SPORT

In Zappsport gaat presentatrice Barbara Barend damen met Robin op zoek naar voetballer Rafael van der Vaart. Robin zit op voetbal en is helemaal idolaat van Van der Vaart. Verder aandacht voor worstelen. Michael zit al vijf jaar op die sport. Onlangs deed hij mee aan de Nederlandse kampioenschappen. Een reportage (8.55 uur, Nederland 3).

CULTUUR

In Museumgasten bezoeken Daphne Bunskoek en Rob Kamphues het Nieuw Land PolderMuseum en Museum Schokland in Flevoland (17.10 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Topspijkers Compilatieprogramma van hoogtepunten uit 'Kopspijkers'. Presentatie: Jack Spijkerman (20.07 uur, Nederland 3).

The Best of Hart in Aktie 2003

In deze speciale uitzending wordt teruggekeken op een zeer succesvol jaar van 'Hart in Aktie'. De leukste 'overvallen', de mooiste reacties en alle bekende artiesten komen nog eens voorbij. Een greep uit deze hoogtepunten: een vader met twee kinderen kan zijn huis maar niet op orde houden. Wendy zorgt voor een gezellige huiskamer en hulp in de huishouding. Tijdens het afgelopen Televizierring-gala mocht Wendy van Dijk voor dit programma de Gouden Televizierring in ontvangst nemen. Ook werd ze uitgeroepen tot beste televisievrouw van het jaar (22.05 uur, SBS 6).

RADIO

Zaterdagmatinee

Ruimte voor een experiment: chromatische experimenten in motetten en madrigalen uit de Middeleeuwen en Renaissance omlijsten hier nieuw werk van Kurtág en Schuberts 'Der Tod und das Müdchen' (13.00 uur, Radio 4).

Tros Muziekcafé sluit het jaar af. Om alvast een beetje in de stemming te komen voor de feestdagen is Loïs Lane gevraagd om hun kerstsingle 'This Christmas' te komen zingen. Monique en Suzanne Klemann worden zaterdag in Studio Plantage verwelkomd door presentator Hadassah de Boer. En de meest besproken en best bekeken man van de afgelopen maanden komt het muziekcafé met een bezoek vereren. Zijn album 'Een Ons Geluk' schoot naar nummer 1, hij zong tien keer Ahoy' vol en vandaagkomt hij naar Studio Plantage: 'Heb je even voor mij' Frans Bauer! (16.05 uur, Radio 2)

Opera Live Deze week Samson, oratorium van Georg Friedrich Hündel, rechtstreeks vanuit het Muziektheater Amsterdam. Een coproductie van De Nederlandse Opera en Onafhankelijk Toneel. Met theoloog dr. W.J. Ouweneel bespreekt presentator Hans Haffmans deze scenische opvoering van Samson. Verder komen in de uitzending dirigent Christopher Moulds, regisseur Mirjam Koen en de zangers Charlotte Hellekant en John-Mark Ainsley aan het woord (19.02 uur, Radio 4).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden