Speciaal zaterdag

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Een gesprek met Mohamed Sini. Hij is voorzitter van Islam en Burgerschap en organiseerde dit weekend het integratiecongres van imams in Nederland. Hoe moeten imams omgaan met de positie van de vrouw, de positie van de homo's, de scheiding tussen kerk en staat en de vrijheid van meningsuiting? En reportages over de psychische gevolgen van abortus en de zoektacht naar Osama bin Laden (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Werelden: zonen van Suriname

Tweede deel in een docmentaire over de decembermoorden in Suriname. De documentaire is genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Documentaire op het Nederlands Film Festival (11.00 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Het Lagerhuis

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen een debat over de veranderde maatschappelijke ontwikkelingen in ons land. Hoe kijken we tegen onze normen en waarden aan? Wat is er eigenlijk veranderd sinds de verkiezingen (21.05 uur, Nederland 3)?

Vinger aan de pols

Tussen 1980 en 1999 is het aantal mensen met hartfalen (een beschadiging van de hartspier) is opgenomen in een ziekenhuis gestegen met 75 procent. De verwachting is dat de kosten van zorg aan hartfalenpatiënten de komende 15 jaar zal toenemen met 43 procent. Een gesprek met verschillende patiënten en deskundigen (22.00 uur, Nederland 1).

SPORT

RTL Grand Prix

Verslag van de kwalificatie voor de Formule 1-Grand Prix USA in Indianapolis (19.25 en 21.15 uur, RTL 5).

AMUSEMENT

Kopspijkers

Eerste aflevering in het nieuwe seizoen van het buitengewoon populaire satirische programma. Met: merkwaardige tv-fragmenten, opvallende gasten, het kopspijkerspel met Jan Wolkers en Ronald Giphart. De succesvolle cabaretiers (o.a. Paul Groot, Owen Schumacher, Sanne Wallis de Vries, en Mike Boddé) zijn er ook bij. Ze kruipen in de huid van bekende Nederlanders om onder leiding van pater familias Jack Spijkerman het nieuws van de afgelopen week te bespreken (20.05 uur, Nederland 3).

RADIO

Tema-focus op maatschappelijke tendensen

Een debat over kernenergie. Zijn de argumenten die destijds tegen kernenergie werden aangevoerd niet meer geldig? De kerncentrale in Borssele blijft immers langer open. Is er al een afdoende oplossing gevonden voor het radioactieve afval? Joris Thijssen (Greenpeace), Hans Codée (directeur Covra, opslag voor radioactief afval), Jos Bongers (directeur kerncentrale Borssele) debatteren erover (14.02 uur, 747 AM).

Talen en culturen

De Spaanse stad Salamanca is dit jaar samen met Brugge culturele hoofdstad van Europa. In een reportage aandacht voor Salamanca als talenstad. Een gesprek met de Belgische Olivia Koentges die aan de universiteit in de Spaanse stad Nederlands doceert en met René de Jong, oprichter van een taleninstituut in Salamanca (16.02 uur, 747 AM).

Telescoop Magazine

Ze zijn er al: dichtende computers. Veelbelovend klinken de verzen nog niet. Hoogleraar artificiële intelligentie Luc Steels van de Vrije Universiteit in Brussel denkt dat er uiteindelijk niet veel van terecht komt (17.02 uur, 747 AM).

Opera Live brengt een uitvoering van Vincenzo Bellini's opera 'I Capuleti e i Montecchi', uitgevoerd door het koor en orkest van de Lyric Opera Chicago onder leiding van Bruno Campanella. Daaraan voorafgaand een gesprek met regisseur Erik Vos over zijn boek 'Verdi aan de Wolga', waarin een verslag van de moeizame totstandkoming van de productie van Verdi's 'Falstaff' in het Siberische Kazan (19.00 uur, Radio 4).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden