Speciaal zaterdag

TELEVISIE DOCUMENTAIRE

Er zijn heel veel verschillende soorten van deze vrolijke springers die zich van boom tot boom voortbewegen. Cleese is benieuwd naar de vijf maki's die zijn uitgezet, maar hij moet er wel een zeer vermoeiende tocht door het woud voor overhebben (14.18 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Kassa besteedt aandacht aan de notaristarieven. Deze tarieven zijn vrij, zodat notarissen kunnen concurreren, waardoor de prijs omlaaggaat. Maar werkt dat ook zo? Of is de notaris toch te duur? En de telefoonfirma Euphonie maakt mensen abonnee zonder dat men het weet. Hoe komt men van dat abonnement af? (19.03 uur, Nederland 3).

Het Lagerhuis debatteert onder meer over het verplichtstellen van deelname aan een DNA-onderzoek bij moord- en zedenzaken, het rookverbod in de trein en de eventuele regeringsdeelname van de SGP. Presentatie is van Paul Witteman en Marcel van Dam (21.05 uur, Nederland 3).

Knevel op Zaterdag Andries Knevel praat met André Rouvoet van de ChristenUnie, deze week in de schijnwerpers vanwege de kabinetsformatie. Schiet deze principiële politicus in z'n eigen voet door naar de macht te lonken, of kan deze partij nu eindelijk iets van haar idealen verwezenlijken?

Criminele bendes maken steeds meer misbruik van argeloze reizigers via de 'koffermethode'. Corrupte luchthavenmedewerkers laten een extra koffer vol drugs met hen meereizen. Wordt de koffer ontdekt, dan draait de onschuldige passagier ervoor op. Bij de overvolle rechtbank van Haarlem wordt hun verhaal als 'broodje aap' afgedaan, waardoor ze achter de tralies verdwijnen. En aandacht voor de Navo-troepen in Afghanistan, onder leiding van Nederland (20.30 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Kopspijkers In de zesde aflevering van 'Kopspijkers' nemen de cabaretiers Eric van Sauers en Hans Sibbel het tegen elkaar op in het Kopspijkerspel. In het hoofdgesprek ontmoet Jack Spijkerman Arita Baaijens. Zij trekt iedere zomer met haar kamelen door de woestijn van Egypte en Soedan. Een gesprek over ontberingen, eenzaamheid en de drang naar de woestijn. Verder aandacht voor de spelers van het daklozen straatvoetbalteam. In de zomer strijden ze in het Oostenrijkse Graz om de titel wereldkampioen straatvoetbal. Het cabaret bespreekt het nieuws van de afgelopen week (20.10 uur, Nederland 3).

RADIO

Spijkers met Koppen Onder meer een debat over het voorzitterschap van de EU met Hans van Balen, VVD-kamerlid, en Joost Lagendijk, europarlementariër van GroenLinks. Stanley Menzo komt praten over zijn toekomstige baan bij de Amsterdamse hoofdklasse-club AFC. En de veertienjarige Brecht Verhagen uit Tiel is de jongste stand-up comedian van Nederland. Het live optreden wordt verzorgd door The Shavers en er is cabaret door Marcel Verreck, Wolter Muller, Nico van der Knaap en Maaike Martens. Ook ontbreekt de column van Carrie niet. Presentatie is deze week van Felix Meurders en Richard Groenendijk (12.05 uur, Radio 2).

Opium Harmke Pijpers spreekt met Vamba Sherif. Sherif groeide op in Liberia en bracht een groot deel van zijn jeugd door in Koeweit, waar zijn vader aan de universiteit doceerde. Sinds 1993 woont hij in Nederland. Onlangs verscheen zijn tweede roman 'Het Koninkrijk van Sebah', dat in meerdere opzichten een Afrikaans verhaal is. Maar het is ook een verhaal over het vinden van een plek in een nieuwe samenleving (19.04 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden