Speciaal zaterdag

TELEVISIE ACTUALITEITEN

DOCUMENTAIRE

Gemengde Liefde Zes korte documentaires over het groeiende fenomeen van gemengde relaties in de Nederlandse samenleving. Twaalf stellen geven een inkijkje in hun liefdesrelatie. Vandaag deel drie, waarin de dagelijkse praktijk van een gemengde relatie centraal staat (16.30 uur, Nederland 3).

De vele gezichten van Turks Nederland Aflevering 3: 'De verschillende stromingen'. Voor een buitenstaander lijkt de moslimgemeenschap uit Turkije een homogeen gezelschap. Wie haar echter van dichtbij bekijkt, komt er achter dat er net zoveel stromingen bestaan als in het christendom. De verschillende stromingen binnen de islam hebben niet alleen aparte moskeeën, maar verschillen ook door hun levenswijze. Drie portretten (16.00 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Heilig Vuur Ze komen uit de onderwereld, waar drugs, seks en geweld regeren, en noemen zichzelf 'de schatten uit de duisternis'. Het zijn junks die bij de kerk van Victory Outreach van de drugs proberen af te komen. Voor de meesten is het de laatste strohalm om te overleven. Ze moeten zonder methadon of wat dan ook afkicken, het enige medicijn is de Bijbel (22.43 uur, Nederland 1).

CULTUUR

Museumgasten Tweede-Kamerlid Agnes Kant en zanger/acteur Harry Slinger bezoeken het Zaans Museum in Zaandam. Agnes Kant hoopt in dit museum iets van de 'Rode Zaan' terug te vinden en Harry Slinger merkt dat het museum veel herinneringen aan zijn jeugd herbergt (17.35 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Markant Nederland Wat te doen als je tijdens een wandeling door de bergen verdwaalt? Je hebt geen eten en drinken bij je, geen vuur, geen telefoon. Het wordt koud en redding lijkt niet nabij. In een cursus overleven leert cursusleider Bastiaan de cursisten, Edo en Ronald, de situatie allereerst te accepteren en vervolgens laat hij hun zien op welke manier zij zich hier 'thuis op aarde' kunnen voelen. Ze knutselen een matras en slaapzak van bladeren in elkaar, maken vuur en eten takjes en bladeren. Dan wordt het nacht. Zullen Ronald en Edo dit overleven? (18.30 uur, Nederland 1)

RADIO

Opium Aan de vooravond van zijn vertrek als directeur van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent organiseerde Jan Hoet nog een tentoonstelling, waarin de Belgische kunst van de afgelopen vijftig jaar centraal staat. Presentator Dick Klees bezocht hem in zijn eigen museum en sprak met hem over het belang en de status van kunst, en over zijn drang om kunst aan een zo groot mogelijk publiek te tonen. Een terugblik op een veelbewogen carrière (19.04, Radio 1).

Simek 's nachts Vandaag is tekstschrijver Eli Asser te gast. Asser schreef komedies, liedjes en radioprogramma's. In de jaren zestig verwierf hij bekendheid met de komedies 'Citroentje met suiker' en 'Het schaep met de vijf poten'. Over zijn oorlogsverleden schreef hij een boek getiteld 'Wie maakt mij los'. Onder de titel 'Alles is meegenomen' zal hij volgend jaar de brieven publiceren die hij vanuit zijn onderduikadres aan zijn onlangs overleden vrouw Eefje schreef. ,,Ik wil de wereld laten zien dat je leed nooit moet isoleren'' (00.04 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden