Speciaal zaterdag

TELEVISIE DOCUMENTAIRE

In the wild Actrice Julia Roberts woont normaal in het jachtige, drukke Manhattan. Het is dan ook een enorme tegenstelling als ze in de regenwouden van Borneo op zoek gaat naar de orang- oetang, die hier nog in het wild leeft, hoewel er door de enorme houtkap minder bescherming voor ze is. Op haar tocht over de wateren in het oerwoud is Julia onder de indruk van de oogverblindende schoonheid en de aparte geluiden die vooral tegen de avond opklinken. En dan ontmoet ze haar eerste orang oetan, een betrekkelijk jong en vriendelijk dier. Hij wordt verzorgd want zijn moeder is gestorven en alleen redt hij het niet. Het blijkt trouwens lastig te zijn om apen die in gevangenschap hebben geleefd, weer terug te plaatsen. We komen dat op Julia's reis opnieuw tegen (14.15 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Catherine zoekt God -De reünie Vorig jaar maakte Catherine Keyl voor de EO een opmerkelijke serie programma's onder de titel: 'Catherine zoekt God'. De gasten die ze toen sprak heeft ze nu voor een reünie samengebracht. In de keuken bereiden ze samen met Catherine een maaltijd. En ondertussen praten ze over de vraag of ze God intussen heeft gevonden. De gasten zijn: Andries Knevel, Elly Zuiderveld, Herman Boon en Yvette Lont. De enige die in de keuken ontbreekt is de bisschop van Roermond, Frans Wiertz. Catherine zoekt hem apart op in zijn bisschoppelijke vertrekken (21.55 uur, Nederland 1).

RADIO

Kamerbreed Gast is Jan Marijnissen, politiek leider van de SP. Verder wordt aan het begin van het toeristisch recreatieve seizoen gesproken met directeur Tim Bolweg van de Recron, de organisatie van recreatieondernemers. De Recron voorziet vele problemen voor de recreatief toeristische sector in ons land waarin 400000 mensen werkzaam zijn. Zo wil de overheid de onroerendzaakbelasting invoeren voor de 220000 stacaravans, waardoor de huur vele malen hoger wordt. De vijfde nota ruimtelijke ordening houdt te weinig rekening met recreatie, waardoor gebieden verdwijnen. Daarnaast valt toerisme onder zes verschillende ministeries met bureaucratie en administratieve rompslomp tot gevolg (11.00 uur, Radio 1 en Nederland 2).

Tros Muziekcafé Hadassah de Boer ontvangt de Amsterdamse Klezmer Band, die al sinds 1996 feestelijke dansmuziek maakt. De huidige samenwerking met Bob Fosko (Raggende Mannen) heeft een spetterend mini-album opgeleverd. Verder aandacht voor Sasja Brouwers, die tijdens het Nationaal Songfestival met 'Rauw' een gooi deed naar deelname aan het Eurovisie Songfestival. Brouwers was eerder te zien in de musical 'Cyrano'. Verder zijn nog te beluisteren: het muzikale duo Some, Jeroen van Helsdingen en zangeres K-Bee (16.00 uur, Radio 2).

NachtLicht verzorgt een Paaswake op Radio 1. Midden in de nacht worden 'vindplaatsen van hoop' live bezocht, zoals de Pauluskerk in Rotterdam, de kraamafdeling in het Diakonessenhuis in Utrecht en het klooster van de Evangelische Broedergemeente in Zeist. In het eerste uur van de uitzending wordt de winnaar van de mini-prekencompetitie bekendgemaakt. De competitie is uitgeschreven voor theologiestudenten. De preken zijn tot nu toe wekelijks te horen geweest in 'NachtLicht' (01.00 uur, Radio 1).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden