Speciaal zaterdag

TELEVISIE ACTUALITEITEN 2Vandaag Op de dag voor de Duitse verkiezingen een portret van bondskanselier Schröder. En een reportage over het steeds populairdere internetdaten. Verschillende paren die elkaar on line leerden kennen, vertellen over hun ervaringen (17.30 uur, Nederland 2).

Knevel op zaterdag De Amsterdamse wethouder Rob Oudkerk en staatssecretaris Rutte van sociale zaken gaan met elkaar in debat over de sollicitatieplicht voor bijstandsgerechtigden, het afschaffen van de Melkertbanen en de toenemende werkloosheid. Verder een reportage over de megabanenmarkt in Amsterdam en een over de mogelijkheden voor het openen van een genderkliniek in Nederland. In een dergelijke kliniek kunnen ouders een jongen of meisje 'bestellen' (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Werelden: zonen van Suriname Eerste deel van een tweedelige documentaire over de decembermoorden in Suriname. Er wordt een beeld geschetst van de Surinaamse situatie die leidde tot de onafhankelijkheid in 1975, de vijf jaar die daarop volgden en leidden tot de staatsgreep door Desi Bouterse in 1980. Familieleden van slachtoffers van de decembermoorden (1982) kijken terug op de onafhankelijheid. Zij zien in de wijze waarop de onafhankelijkheid totstandkwam een voorbode van de gebeurtenissen in 1982 (11.00 uur, Nederland 1).

The making of Ja zuster, Nee zuster Hoe kwam de film, gebaseerd op de indertijd uitermate populaire serie, tot stand (19.28 uur, Nederland 2)?

PRAATPROGRAMMA'S

Vinger aan de pols Ondanks de nieuwe euthanasiewet ligt in veel gevallen de regie over euthanaise nog bij de huisarts in plaats van bij de patiënt. Pia Dijkstra praat hierover met onder anderen de directeur van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie en met de vice-voorzitter van het Netwerk Palliatieve Zorg van Terminale Patiënten (22.00 uur, Nederland 1).

SPORT

Studio Sport Met onder meer aandacht voor de dertiende etappe in de Ronde van Spanje, het tennisdubbel in het Davis Cupduel tussen Nederland en Finland, de World Cup Atletiek in Madrid en voetbal uit de eredivisie (12.00 en 22.33 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

Bert Visscher: Geluk zit in hele grote dingen Conference van cabaretier Visscher. Hij kruipt (op zijn eigen buitengewoon drukke en hilarische wijze) in de huid van twee broers die al jaren ruzie hebben. De een is eigenaar van een zieltogend bordeel, de ander beheert een vuurtoren en doet dat uitstekend. Schepen lopen niet meer vast, zeelui komen niet meer aan wal en dat komt de klandizie van het naast de vuurtoren gelegen bordeel niet ten goede (20.05 uur, Nederland 3).

RADIO

Zenit: Mulisch en het woord De tweede aflevering in een serie van zeven over het leven van Harry Mulisch, zijn werk en de Nederlandse literatuur. Vandaag spreekt Mulisch over zijn jeugd in Haarlem, de tijd na de Tweede Wereldoorlog, het ontstaan van zijn debuut 'Archibald Strohalm' en het daaropvolgende 'Het Stenen Bruidsbed' (15.02 uur, 747 AM).

Gergiev Festival Live uitzending van het slotconcert van het Gergiev Festival in Rotterdam met onder meer werken van Sofia Goebaidoelina, Gija Kantsjeli, Michal Hamel, Leonard Bernstein, Hector Berlioz en Tsjaikovski (19.00 uur, Radio 4).

Simek 's nachts Martin Simek praat met schrijfster Lulu Wang over de mentaliteit van de Chinezen, de ontwikkeling die het land momenteel doormaakt, over taal en over de kritiek die op Wang geuit is.

Ook blikt Lulu Wang vooruit op haar binnenkort te verschijnen roman 'Het rode feest' (00.04 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden