Speciaal zaterdag

TELEVISIE KINDEREN

DOCUMENTAIRE

Het AVC In 1969 sloot de Nederlandse regering een overeenkomst met Marokko over de komst van Marokkaanse gastarbeiders naar Nederland. De gemiddelde Nederlander wist in die tijd niets van Marokko, de gemiddelde Marokkaan wist evenmin iets van Nederland. De geschiedenis van die merkwaardige ontmoeting is het onderwerp van deze eerste aflevering van de serie 'De vele gezichten van Marokkaans Nederland' (16.03 uur, Nederland 3).

OP ZOEK NAAR DE WORTELS VAN 9/11 Wat ligt ten grondslag aan de woede van de moslims die heeft geleid tot de gebeurtenissen op 11 september 2001? In de bejubelde documentaire 'Thomas L. Friedman Reporting: Searching for the roots of 9/11' gaat de met de Pullitzer Prize bekroonde Newyorkse columnist Thomas Friedman op zoek naar de oorzaak van de moslimwoede en het wantrouwen jegens Amerika. In samenwerking met New York Times Television doet Friedman verslag uit Indonesië, Katar, Egypte, het Midden-Oosten en Zuidoost- Azië (CNN, za. 19.00 uur en zo. 21.00 uur).

PRAATPROGRAMMA'S

In Knevel op zaterdag is de staatssecretaris van financiën, Joop Wijn, te gast. Hij is net terug van de Irak-donorconferentie in Madrid. Wijn praat met Knevel over de bescheiden zak met geld die hij daar afgeleverd heeft. En over zijn verkeerd begrepen toespraak met betrekking tot de fiscale bevoordeling van het gezin. (20.30 uur, Nederland 1).

CULTUUR

In Museumgasten van deze week bezoekt Elco Brinkman, samen met Liesbeth van de Pol het NAi in Rotterdam (17.10 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

In Capibara proberen vier kandidaten iedere week zoveel mogelijk kilometers te sparen voor een reis naar een land waar hun favoriete dier leeft. Dat kan de orka zijn (Argentinië), de wolf in Canada of de orang-oetang in Indonesië. Kilometers worden verdiend door vragen over dieren goed te beantwoorden (19.30 uur, Nederland 1).

RADIO

De Avonden Na tienen 'Het Gesproken Uitzicht' van Mark Boog, dichter en schrijver in Houten. Daarna een gesprek met de bestuurskundige Paul Frissen over 'De Staat'. Frissen hield nog niet zo lang geleden een pleidooi voor een lege staat: we zijn volgens hem in deze tijd gebaat bij politici zonder al te veel opvattingen. Tegen elf uur de achtste aflevering van 'Zog', een radiofeuilleton naar het gelijknamige toneelstuk van Peer Wittenbols. Na elven 'De Werkplek' -op bezoek bij de zanger en slagwerker Boyd Small. En tegen middernacht het Philips Holland Indië Archief. Met onder anderen de Duitse minister Von Ribbentrop over de Nederlandse neutraliteit in 1939 (22.02 uur, 747 AM).

AVRO Klassiek In de Zaterdagmatinee kunt u genieten van Georg Friedrich Hündels Belshazzar. Tijdens het tweede optreden dit seizoen met het Groot Omroepkoor laat Marcus Creed zich kennen als Hündel-expert. Bij deze gelegenheid brengt hij uit Berlijn zijn 'Akademie für Alte Musik' mee (13.00 uur, Radio 4).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden