Speciaal zaterdag

TELEVISIE PRAATPROGRAMMA'S

De JongerenJury De zeventienjarige Marokkaan Abdel overvalt een supermarkt. Onder bedreiging van een pistool gaat hij er met 24000 euro vandoor. Later blijkt dat Abdel medewerking heeft gekregen van binnenuit. Abdel komt voor de rechter. Over dit waargebeurde misdrijf velt 'De JongerenJury' haar oordeel. De negen jongeren die deel uitmaken van 'De JongerenJury' zijn afkomstig uit alle delen van het land, met of zonder strafblad. Een van de belangrijkste vragen die ze in deze zaak moeten beantwoorden om hun oordeel te beargumenteren is of de culturele achtergrond van Abdel mee moet spelen (18.20 uur, Nederland 1).

SPORT

Engels voetbal: Premier League In deze voorbeschouwing op het nieuwe seizoen wordt onder meer aandacht besteed aan regerend Engels landskampioen Arsenal, met een interview met spits Dennis Bergkamp (14.45 uur, RTL 5).

Duits Voetbal: Bundesliga Live verslag van het Bundesliga-duel tussen de Duitse topclubs Kaiserslautern en Schalke '04. Voor Kaiserslautern-trainer Andreas Brehme staat er veel op het spel: hij moet winnen om zijn positie als trainer veilig te stellen. Bij Schalke '04 is het de eerste wedstrijd voor trainer Frank Neubarth (15.30 uur, RTL 5).

CULTUUR

Kinderprinsengrachtconcert Vier jonge musici mogen spelen met hun helden. De muzikale helden die de kinderen hebben uitgezocht, lopen nogal uiteen: naast de groep Romeo, Paul de Leeuw en bandeonist Carel Kraayenhof, komt ook Mozart langs. Mozart staat versteld van de entourage en van de hedendaagse instrumenten en muziek (17.00 uur, Nederland 3).

Muziekcircus Van Zweden Serie klassieke muziekuitzendingen met Jaap van Zweden. Dirigent/ violist Jaap van Zweden ontvangt gasten bij het Orkest van het Oosten, onder wie Richard Galliano, Anna Kravtchenko, Xenia Meijer, Barbara Haveman, Maarten Koningsberger en Michel Portal (17.10 uur, Nederland 1).

Prinsengrachtconcert Op het drijvende podium voor Hotel Pulitzer in Amsterdam brengt de Peruaanse tenor Juan Diego Flórez onder meer aria's ten gehore van Rossini (21.40 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

Surf, Sand & Sun: de geschiedenis van het strand De bekendste stranden van de wereld worden bezocht, te beginnen bij Miami Beach. Daar is een veteraan te zien die tijdens de Tweede Wereldoorlog op het strand van Miami was gelegerd en er nu reünies organiseert voor zijn oud-collega's (20.00 uur, RTL 5).

RADIO

Het roze rijk Gedurende de zomermaanden staat in 'Het Roze Rijk' wekelijks een gast centraal die zijn of haar sporen heeft verdiend op het gebied van de homo/lesbische emancipatie. Vandaag is dat Sylvia Borren (1950), algemeen directeur van de ontwikkelingsorganisatie Novib en liefhebster van vrouwen, mannen en paarden. Als kind emigreerde ze naar Nieuw-Zeeland waar ze ook haar lesbische coming-out beleefde die tot grote heibel in haar familie leidde (18.02 uur, 747 AM).

Opium Onlangs bezocht presentator Dick Klees etser/graficus Aat Veldhoen in zijn Amsterdamse atelier. Hij sprak met hem over zijn liefde voor de schilderkunst, literatuur en muziek. Een wereld zonder heerlijkheden van beeldhouwers, schrijvers en componisten is voor Veldhoen ondenkbaar. Verder neemt Veldhoen geen blad voor de mond over zijn afkeer tegen alles wat bestuurder is en tot het koninklijk huis behoort. Hij noemt de monarchie en haar leden 'een schande voor dit land, vooral met deze idioten' en gebruikt voor Prins Willem-Alexander de weinig flatteuze bijnaam 'Willem de Domme' (19.04 uur, Radio 1).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden