Speciaal zaterdag

TELEVISIE ACTUALITEITEN

En: wie was ook al weer majoor Thomson? In eigen land is hij vergeten, maar in Albanië is de Nederlandse officier een ware held. Thomson leidde in 1914 de allereerste vredesmissie in het jonge Albanië. Helaas werd hij doodgeschoten. Jolien Berendsen richtte onlangs de Thomson Stichting op en ging met een borstbeeld terug naar Albanië, om zijn heldendaad weer tot leven te brengen (20.30 uur, Nederland 1).

SPORT

International Darts League Vanaf vandaag tot en met zondag 25 mei wordt in Den Haag voor het eerst de International Darts League gespeeld. SBS 6 zendt dit evenement live uit. Vandaag tussen 13.00 en 17.00 uur en tussen 20.00 en 21.00 uur. Vanaf 23.30 uur volgen de afsluitende wedstrijden.

CULTUUR

Museumgasten Schrijfster Marjan Berk en journalist/columnist/schrijver/dichter Theodor Holman bezoeken het Letterkundig Museum in Den Haag (17.35 uur, Nederland 1).

R.A.M Cannes journaal Interviews met de actrice Helen Mirren over haar nieuwe film 'Calender Girls' en met actrice Tilda Swinton over haar nieuwe film 'Young Adam' (01.30 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Kopspijkers Frits Barend en Henk van Dorp nemen het tegen elkaar op in het Kopspijkerspel. Verder spreekt Jack Spijkerman met Wilfried Verdoodt. Hij werd bekend als de Belgische boer die tijdens een boerenactie een levensgroot kruis met zich meedroeg. Lenette van Dongen zingt een nummer uit haar theaterprogramma 'Schouder aan schouder'. Verder het gebruikelijke cabaret en de traditionele opvallende televisiefragmenten (20.10 uur, Nederland 3).

Wie is..de mol? Tiende en een na laatste aflevering. Wie is de mol? Is het Chandrika, Ron of Elise? Zij zijn de drie overgebleven deelnemers. In een spannend spel gespeeld in een bijzondere Canadese gevangenis (St. Vincent de Paul) slaat de Mol op een bijzondere wijze toe! (21.00 uur, Nederland 1).

Herexamen Menno Bentveld presenteert vanaf vandaag de nieuwe serie afleveringen van 'Herexamen'. Vanuit een nieuw decor test hij wie 'de beste van de klas' is en voelt hij bekende Nederlanders aan de tand over hetgeen zij onthouden hebben van de vakken op de middelbare school. In de eerste aflevering speelt het team van politici bestaande uit Relus ter Beek, Annemarie Jorritsma en Geert Dales tegen de tv-presentatoren Annemiek Schrijver, Karel van de Graaf en Jeroen Kramer (21.05 uur, Nederland 3).

RADIO

Kamerbreed Gesprek met demissionair staatssecretrais Atzo Nicolaï van buitenlandse zaken over de structuur van het nieuwe Europa. In Brussel verkeren de onderhandelingen daarover in het laatste stadium. Verder aandacht voor de kabinetsformatie (11.04 uur, Radio 1 en Nederland 2).

Spijkers met Koppen Onder meer een gesprek met Wouter Bos over de kabinetsformatie. Daarnaast komt de muziekgeschiedenis van Groningen aan bod. En er is een gesprek met oud-omroepster Karin Kraaykamp (75). Zij presenteerde het eerste Eurovisie Songfestival. Het live optreden wordt verzorgd door Carmona en er is cabaret door Marcel Verreck, Wolter Muller, Cindy Pietersen en Maaike Martens. De columns zijn van Micha Wertheim en Carrie (12.05 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden