Speciaal zaterdag

TELEVISIE KINDEREN

Willem Wever Antwoorden op de lastigste vragen zoals: Waarom is alles zo groot in Amerika? Hoe kan een vliegtuig op z'n kop vliegen? Wat zijn bacteriën eigenlijk? (19.30 uur, Nederland 2).

PRAATPROGRAMMA'S

AV NU Gasten: Carry Tefsen en Helmut Lotti (22.30 uur, RTL4).

INFORMATIEF

Marokkaans Nederland In Nederland wonen en werken veel Marokkanen van Berberse afkomst. Berberse Marokkanen worden tegen de zin van Arabische Marokkanen in Nederland erkend als groep voor wie speciale behandeling nodig is, al is het alleen maar om de taal. Velen uit deze groep Berbers (vrouwen met name) verstaan het Marokkaans-Arabisch niet. In Marokko worden de Berbers op alle terreinen achtergesteld, hoewel zij ervoor gezorgd hebben dat Marokko onafhankelijk werd (16.00 uur, Nederland 3).

Rondje IJsselmeer De mooiste natuur- en recreatiegebieden en gesprekken over natuurbeheer, recreatie en de geschiedenis van het IJsselmeer. Vandaag: vuurtorens en paling (17.30 uur, Nederland 1).

Blik op de Weg Aandacht voor vrachtwagens. Henk Wijngaard rijdt op het circuit in Emmen (19.30 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Museumgasten Toine van Peperstraten en Harry de Winter bezoeken het Energetica, het museum voor energietechniek, liften, huishoudelijke apparaten en stadsgas te Amsterdam (17.10 uur, Nederland 1).

Beeldenstorm, waarin de wonderlijke wereld van Hieronymus Bosch door Henk van Os nader wordt bekeken. Hij bezoekt hiervoor de Stedelijke Musea en het Groeningemuseum in Brugge (17.25 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

The Fugitive Deze serie beeldt, net als de gelijknamige klassieke televisieserie (1962) en film (1993), het verhaal uit van dokter Richard Kimble. Hij wordt ten onrechte beschuldigd van de moord op zijn vrouw en verplicht te leven als een eeuwige vluchteling (20.10 uur, Veronica).

RADIO

Zaterdagmatinee Met 'Six épigraphes antiques' van Claude Debussy, in de instrumentatie van Rudolf Escher. Escher erkende in Debussy de 'heimelijke omwentelaar', waarmee het modernisme in de muziek een aanvang had genomen (13.00 uur op Radio 4).

Smaakmakers De Vlaamse presentator Michel Follet laat vanavond popmuziek van de jaren zestig tot negentig horen. Gast is schrijver Arthur Japin (20.00 uur, Radio 2).

NPS Opera Live Arianna in Creta van Georg Friedrich Hündel; een 'vergeten' opera die nu door de Nationale Reisopera voor het eerst in Nederland wordt uitgevoerd. Thema is de beroemde Griekse mythe van Theseus die het monster Minotaurus van Kreta verslaat en met behulp van de draad van Ariadne het verraderlijke labyrint weet te verlaten. (19.00 uur, Radio 4).

Simek 'snachts heeft Robert Long te gast. Gisteren werd hij zestig. Martin Simek wil vannacht van hem weten wat het succes hem heeft gebracht. Maar Robert Long vertelt ook alles over zijn leven in Italië, de liefde en zijn adoratie voor Cliff Richard (00.04 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden