Speciaal zaterdag

TELEVISIE

PRAATPROGRAMMA'S

Knevel op zaterdag Gast is D66-leider Thom de Graaf. Andries Knevel praat met hem over de bolletjesslikkers, de uitspraken van Máxima en Willem-Alexander, Leefbaar Nederland en de noodzaak tot cultuuromslag bij de overheid. Verder een reportage over kindermishandeling in Nederland en een reportage over de veiligheid van vliegvelden en hoe El Al hiermee omgaat (20.30 uur, Nederland 1).

Wintertijd Gast is EO-tv-presentator Andries Knevel. Harry de Winter praat met hem over de ziekte van zijn vader, zijn studies economie en theologie en over zijn eerste baantje als verslaggever bij EO's Tijdsein (22.45 uur, RTL 5).

AMUSEMENT

Buren, Bulldozers en Begonia's Tweede aflevering van een twaalfdelige serie, waarin drie architecten bewoners van de Zandhofsestraat in Utrecht bijstaan bij het ombouwen van hun achtertuinen in natuurtuinen (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

TEMA Een twee uur durende uitzending vanuit de Horecava in de Rai in Amsterdam over alles wat met eten te maken heeft. Gasten: Ineke Strouken, directeur van het Centrum voor volkscultuur; Dennis Sluiter, souschef bij restaurant/cocktailbar Mme Jeanette in Amsterdam; Christianne Muusers, kenner van middeleeuwse gerechten en kookinstructeur, en Bob Cramwinckel, directeur van het Centrum voor smaakonderzoek (14.02 uur, 747AM).

Kruispunt Radio Aandacht voor de Charta Oecumenica die gisteren werd ondertekend. In dat kader spraken jongeren met kerkelijke leiders onder het motto 'De Oecumene is dood, leve de oecumene'. Hoogleraar volkerenrecht Theo van Boven praat over de campagne Nationaal Geschenk Mensenrechten. Ook een gesprek met bisschop Wiertz van Roermond en met Jan Keulen, emeritus-deken, naar aanleiding van het afscheid van Haye van der Meer SJ, vicaris van het bisdom Roermond en grote man achter bisschop Gijsen. Ten slotte aandacht voor een proefschrift over kerkelijke kunst in de 20ste eeuw (18.33 uur, Radio 1).

Opium Een interview met de Zuid-Afrikaanse schrijfster/dichteres Antjie Krog. Deze week verscheen een tweetalige uitgave van haar nieuwe bundel 'Kleur kom nooit alleen nie'. Verder een gesprek met filmjournalist Huib Stam over de foto's van persfotograaf Sem Presser (1917-1988). In de Rotterdamse Kunsthal is een tentoonstelling met zijn mooiste glamourfoto's uit de Rivièra. Ook een reportage over het nieuwe Nederlands-Zuidafrikaanse woordenboek (19.00 uur, Radio 1).

Leidsekade Live! Registratie van het optreden van de groep Dollybirds afgelopen november in Paradiso, Amsterdam. Te horen is ook een optreden van Sergent Garcia tijdens Eurosonic 2002 (20.00 uur, Radio 3FM).

Easy Listening besteedt aandacht aan de Mexicaanse orkestleider en stereo-pionier Juan García Esquivel. Deze 'koning van de space-age pop' overleed op 83-jarige leeftijd. Ook aandacht voor de hernieuwde samenwerking tussen Colin Blunstone en Rod Argent, de voormalige zanger en songschrijver van The Zombies (23.00 uur, Radio 2).

Simek 's nachts gesprek met NOS-regisseur Rudolf Spoor. Het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima is de laatste grote klus voor de 63-jarige Spoor (00.04 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden