Speciaal zaterdag

TELEVISIE

Verkleurde tijden zendt de documentaire 'Vreemd land: heilige huizen' (1995) uit. Mickey Bosschert bemiddelt bij de verkoop van onrendabele, leeggelopen of veel te grote godshuizen van de ons bekende kerkgenootschappen. Sindsdien trekt er een bonte stoet vertegenwoordigers van allochtone geloofsgemeenschappen door haar kantoor (16.30 uur, Nederland 3).

Close up laat de documentaire 'Een bijzondere tocht' zien van Kees Brusse. Toen Brusse jaren geleden op vakantie was in West-Australië raakte hij gefascineerd door de invloed die de Nederlandse VOC op het land heeft gehad. Hij maakte onlangs, mede voor de herdenking van 400 jaar VOC, een documentaire over de VOC en Australië (17.10 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Knevel op zaterdag Femke Halsema (GroenLinks) en VVD'er Kamp debatteren over drie thema's: het 'succes' van het vluchtelingenbeleid, de verrechtsing van de politiek en de rol van Pim Fortuyn in het asieldebat. Verder een reportage over Kootwijkerbroek, waar een jaar na de mkz-crisis een aantal van de hoofdrolspelers in die crisis nog eens hun verhaal mogen doen (20.30 uur, Nederland 2).

Op weg naar het Lagerhuis Scholengemeenschap Reigersbos en het Dalton uit Voorburg staan tegenover elkaar in de finale van de scholieren-debatcompetitie 'Op weg naar het Lagerhuis'.

De jury staat onder voorzitterschap van kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven, de presentatie is van Marcel van Dam en Paul Witteman (21.05 uur, Nederland 3).

Kaarten op tafel Schrijfster Lulu Wang is te gast. Met presentator Michiel Gouman praat ze in zijn oosterse tent over verdriet, geweld, seksualiteit en boeddhisme. Ook minder zware thema's komen aan bod: pretparken, verjaardagen en haar eerste zoen (23.05 uur, Nederland 1).

CULTUUR

Harde Noten Quiz over klassieke muziek waarin zangers Marcel Reijans en Marcel Beekman het tegen elkaar opnemen (17.10 uur, Nederland 1).

Hoogwoord Registratie van de meest recente theatershow van Lebbis en Jansen, waarin actuele thema's in sneltreinvaart langskomen. 'Voor alle duidelijkheid wijzen Lebbis en Jansen er overigens op dat hun geen aantrekkelijke plaats op de Lijst Fortuyn werd aangeboden' (22.45 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Starring previews Aandacht voor nieuws rond de Oscar-uitreiking. Er wordt gekeken naar twee genomineerden voor de categorie 'beste mannelijke bijrol'. Acteur Tom Wilkinson ('In the Bed room') en Sean Penn ('I am Sam') strijden om de eer (18.00 uur, Yorin).

Grand opening Walt Disney Studio's Uitzending naar aanleiding van de feestelijke opening van het themapark Walt Disney Studio's in Disneyland Parijs. Vier Nederlandse kinderen beleven samen met gelegenheidsduo Irene Moors en Koen Wauters spannende avonturen. Tijdens hun speurtocht krijgen ze hulp van sterren als Britney Spears, Ricky Martin en van Neerlands trots Marco Borsato (20.00 uur, RTL 4).

Kopspijkers begint aan een nieuw seizoen. Cabaret blijft onveranderd een grote rol spelen en ook het populaire spijkerspel 'Kopspijkeren' is gebleven. Te gast in de eerste aflevering zijn Ruud Gullit en Jochem Uytdehaage (20.05 uur, Nederland 3).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden