Speciaal zaterdag

TELEVISIE

PRAATPROGRAMMA'S

Knevel op zaterdag Het is 25 jaar geleden dat in Bovensmilde een lagere school het toneel was van een gijzelingsactie. In de eerste reportage een terugblik op deze gijzeling. In de tweede reportage aandacht voor het teruglopend aantal scheidsrechters in het amateurvoetbal. Een van de redenen hiervoor is de toename van geweld tegen scheids- en grensrechters in zowel het amateur- als het betaald voetbal (20.30 uur, Nederland 1).

Het zwarte schaap Hij vindt dat vrouwen met kinderen thuis moeten blijven en is ervan overtuigd dat homo's een hersenafwijking hebben. Strak in het pak en badend in het zweet probeert hij mensen wilskracht en positivisme bij te brengen. Dat doet hij met zijn beroemde strijdkreet 'Tsjakka!'. Emile Ratelband, mislukt poffertjesbakker, maar succesvol goeroe in positief denken, staat centraal in deze aflevering van 'Het zwarte schaap' (21.00 uur, Nederland 3).

SPORT

Studio Sport brengt onder meer een voorbeschouwing op het tennistoernooi Roland Garros, dat maandag begint. Verder aandacht voor de World Team Cup in Düsseldorf (ook tennis) en de zevende etappe van Olympia's Tour (wielrennen). Later op de avond ook aandacht voor Formule 1 autoraces (vanaf 19.34 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Najib Amhali Cabaretier Amhali vertelt geestige verhalen over zijn jeugd in Amsterdam. Daarbij maakt hij persiflages op onder anderen xenofobe Nederlanders. Van vloeiend ABN schakelt Amhali met gemak over naar allochtone accenten en naar plat Haags, Rotterdams en Amsterdams (19.30 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Kopspijkers Jack Spijkerman ontvangt de nieuwspresentatoren Suzanne Bosman en Sacha de Boer. Ook wordt gesproken met Aart Walen, Europa's meest bekende preparateur en bouwer van dinosaurussen en prehistorische vogels. Van een Japans museum kreeg hij de opdracht een olifant te bouwen voor de hal (20.05 uur, Nederland 3).

Eurovisie Songfestival Rechtstreekse uitzending van de 47ste editie van het liedjesfestival dat wordt gehouden in de hoofdstad van Estland, Tallinn. Nederland doet niet mee. De 18de plaats die de zangeres Michelle vorig jaar behaalde in Kopenhagen, was niet genoeg om dit jaar te mogen meedoen. Volgend jaar is ook Nederland weer van de partij (21.00 uur, Nederland 2).

RADIO

Kruispunt radio Het College van Bisschoppelijk Gedelegeerden voor het katholiek onderwijs pleitte vrijdag voor meer aandacht en zorg op school, een pleidooi voor 'menselijke maat in het onderwijs'. Verder een reportage over het werk van de vrijwilligers van Vluchteling in de knel (18.33 uur, Radio 1).

Weekendcafé Jac. Goderie praat met journalist Anil Ramdas die als NRC-correspondent in India woont. Hij is in Nederland om de legendarische Indiase filmster Rekha te interviewen. Ook een interview met historicus Liane van der Linden, directeur van het nieuwe beeldinstituut Imagine IC in Amsterdam. Het is de eerste culturele instelling in Nederland die cultuur en identiteit van migranten belicht vanuit hun eigen perspectief (16.00 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden