Speciaal zaterdag

TELEVISIE

SPORT

Studio Sport zendt vanaf vandaag dagelijks een rechtstreeks verslag uit van de Touretappe die wordt verreden. Dat is vandaag de proloog. In de verslaggeving van Tour de France heeft de NOS speciale aandacht voor de Nederlandse renners. Het commentaar is in handen van Erik Breukink en Herbert Dijkstra. (17.00 uur, Nederland 2). Naast de rechtstreekse uitzendingen wordt iedere avond een uitgebreide samenvatting gegeven om 19.30 uur. Bovendien verzorgt Mart Smeets iedere avond het 'Tourjournaal', vanuit Frankrijk. Met gasten spreekt hij over de Tour als evenement, de Tourhistorie en het 'Tourgevoel'. Iedere avond weer vanaf een andere locatie: kastelen, campings, dorpspleinen en rennershotels; geen plek wordt gemeden om het eeuwfeest van de Tour de France extra luister bij te zetten. (22.40 uur, Nederland 2)

Radio Tour de France bevat behalve uitgebreide flitsen uit de etappe van die dag ook columns, vandaag door Wilfried de Jong. Presentatie: Tom van 't Hek en Jan Douwe Kroeske. (14.00 uur, Radio 1) Sjors Fröhlich presenteert 'De Avondetappe', met interviews en achtergronden. (22.00 uur, Radio 1)

CULTUUR

Museumgasten In deze laatste uitzending nemen Maarten van Rossem en Cisca Dresselhuys de kijker mee naar Paleis het Loo. Ze bekijken de unieke werken die er hangen en geven hun eigen visie op de werken en elkaar. Dresselhuys wist vanaf haar 12de dat ze journalist wilde worden. Ze begon bij Trouw -'toen nog een echte mannenwereld'- waar ze haar plek moest bevechten. Vanaf 1982 werkt ze als hoofdredacteur bij het feministisch maandblad Opzij. Van Rossem begon ooit de studie Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en is daar na zijn studietijd blijven hangen. Gegrepen door alles wat met Amerika te maken heeft, is hij een graag geziene gast in radio- en televisieprogramma's. Over zichzelf zegt hij dat hij in feite heel braaf is, maar wel de neiging heeft zich te verzetten tegen regels van de burgerlijke samenleving. (17.35 uur, Nederland 1)

RADIO

Tros Kamerbreed wordt rechtstreeks uitgezonden uit het hotel-restaurant 'de Bovenste Molen' in Venlo. In de derde uitzending van het politieke programma vanuit de grensstreek aandacht voor de vele Limburgse bedrijven die meer zaken willen doen in het omringende buitenland, vooral omdat het zo dicht bij is. De bedrijven hebben echter vaak onvoldoende inzicht in die buitenlandse markten. Tot die conclusie komt het Economisch Technologisch Instituut Limburg. De directeur van dit instituut, prof.dr. Hans Kasper, is te gast. De grens als barrière of als uitdaging is het thema van deze uitzending, waaraan ook CDA-europarlementariër Ria Oomen, loco-burgemeester Van der Velden van Venlo en directeur Duffhues van het internationaal transportbedrijf Baerts uit Venlo meewerken. (11.04 uur, Radio 1)

Smaakmakers Elke week staat de muzikale smaak van een politieke, sportieve of culturele gast centraal. Deze keer is dat Trijntje Oosterhuis. Zij had een veelbewogen jaar: afscheid van Total Touch, een huwelijk en een nieuwe solo-cd. Als ze zelf niet zingt, luistert ze graag naar muziek van onder anderen Stevie Wonder, Coldplay, Michael Jackson en Blüf. (20.00 uur, Radio 2)

Simek 's nachts

Vandaag is de 87-jarige Tonny van der Horst te gast. Zij debuteerde op 74-jarige leeftijd met haar boek 'Liefde en oorlog'. Sindsdien verschenen er nog vier boeken van haar hand. Ook schrijft zij alweer tien jaar lang columns in de NRC over Oud-Amsterdam en Oud-Rotterdam. Met Martin Simek gaat Tonny van der Horst 80 jaar terug in haar geheugen en vertelt zij over haar vroegste herinneringen en over haar drie huwelijken. (00.04 uur, Radio 1)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden