Speciaal zaterdag

TELEVISIE

Het huwelijk De NOS besteedt een ruim acht uur durende televisie-uitzending aan het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. Maartje van Weegen en Sacha de Boer spreken vanuit de studio en in Amsterdam met onder anderen premier Kok, burgemeester Cohen, Oranjekenner Jan Bank, theologe Jacobine Geel en schrijfster Mies Bouhuys. Tussen 8.05 en 10.00 uur wordt stilgestaan bij de laatste uren voor het huwelijk. Tussen 10.00 en 13.55 volgen het burgerlijk huwelijk in de Beurs van Berlage en de kerkelijke inzegening in de Nieuwe Kerk door ds. Carel ter Linden. Daarna volgen de rijtour en de balkonscène. In de middag wordt teruggeblikt (8.05 uur, Nederland 2).

Extra Journaal Met het oog op het kroonprinselijk huwelijk brengt de NOS extra 'Journaals' (8.00, 9.00, 14.00, 15.00 uur, 16.00 uur, Nederland 2).

RTL Nieuws Extra RTL verzorgt extra nieuwsuitzendingen vanwege het koninklijk huwelijk (9.00, 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00 uur, RTL 4).

2Vandaag Het actualiteitenprogramma blikt terug op de afgelopen dag. Verslaggevers belichten vanaf verschillende locaties in Amsterdam en vanuit Argentinië de diverse aspecten van het huwelijk. Oranjekenner Harry van Wijnen geeft commentaar (17.30 uur, Nederland 2).

SBS Nieuws Extra Editie Een speciaal huwelijksjournaal (18.00 uur, SBS 6).

Willem-Alexander & Máxima-Het Huwelijk Presentatrice Loretta Schrijver ontvangt Beau van Erven Dorens en Albert Verlinde, die de gebeurtenissen rond het koninklijk huwelijk becommentariëren (20.00 uur, RTL 4).

Het Huwelijk-De Terugblik Humberto Tan blik terug op de huwelijksdag met onder anderen cabaretier Jörgen Raymann en de bij Willem II spelende Argentijnse voetballer Mariano Bombarda (20.30 uur, Nederland 2).

Knevel op zaterdag staat geheel in het teken van het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima. Er wordt stilgestaan bij de actviteiten van de afgelopen dag. Aan tafel schuiven aan Antoine Bodar, GroenLinks-kamerlid Femke Halsema en royalty-deskundige en oud Trouw-journalist Fred Lammers (20.30 uur, Nederland 1).

Het Huwelijk-De herhaling Speciaal voor hen die de uitzending overdag hebben gemist een samenvatting van het burgerlijk huwelijk, het kerkelijk huwelijk, de rijtour en de balkonscène (00.05 uur, Nederland 2).

RADIO

Het huwelijk Uitgebreid verslag van de gebeurtenissen in Amsterdam. Presentatie is in handen van Govert van Brakel, die onder meer spreekt met Harry van Wijnen, journalist en Oranjekenner Cor de Horde, hoofdredacteur van het tijdschrift Vorsten. Verslaggevers verzorgen live reportages vanuit de binnenstad van Amsterdam en vanuit het buitenland (8.30 uur, Radio 1).

Cappuccino Live vanuit de Bijenkorf aan de Dam in Amsterdam worden de gebeurtenissen gevolgd door echte Oranjes. Ook Willem Oltmans heeft aangekondigd zijn opwachting te maken (9.00 uur, Radio 2).

De Dag voor 2 De mooiste platen en verhalen worden ten gehore gebracht als symbolisch muzikaal cadeau aan Willem-Alexander en Máxima. De lijst met platen is samengesteld door de luisteraars van Radio 2 (14.00 uur, Radio 2).

Smaakmakers De Limburgse zanger Gé Reinders legt uit wat zijn muzikale voorkeur is. Zijn smaak is breed: van Nederlandstalig tot wereldmuziek (20.00 uur, Radio 2).

Easy Listening Aandacht voor een huwelijkssuite voor piano en orkest van Oscar Peterson, filmmuziek die voormalig 'James Bond'-componist John Barry opnam met het Koninklijk Concertgebouworkest en onbekende opnamen van de 75 jaar geleden geboren bossa nova-grondlegger Antonio Carlos Jobim (23.00 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden