Speciaal zaterdag

TELEVISIE JAAROVERZICHTEN

Journaal Jaaroverzicht 2002 komt dit jaar rechtstreeks vanuit Rotterdam, de stad waar het afgelopen jaar een grote politieke aardverschuiving plaatsvond. De kijker krijgt in de ruim anderhalf uur durende uitzending een chronologisch overzicht van het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Te gast zijn Jeltje van Nieuwenhoven, (vice-fractieleider van de PvdA), Ronald Sörensen (fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam) en Naima El Bezaz (schrijfster van onder andere 'Minnares van de Duivel'). En tranentrekker Carel Kraaijenhof treedt op (20.35 uur, Ned. 2).

Typisch 2002 Met veel Willem-Alexander en Máxima, Fortuyn, prins Claus, de sluipschutter in Washington, de LPF en twee gevallen kabinetten. Veel reportages en gesprekken met onder anderen Jan Pronk, Annemarie Jorritsma, Katja Schuurman, Peter van der Vorst, Harry Mens en Peter Brusse (21.00 uur, RTL 4).

CULTUUR

Museumgasten Beeldhouwer, schilder en schrijver Jan Wolkers en PvdA-kamerlid Jeltje van Nieuwenhoven bezoeken samen het Mauritshuis in Den Haag (17.09 uur, Ned. 1).

AMUSEMENT

Kindersongfestival Landelijke finale. Elke provincie heeft een jonge finalist(e) afgevaardigd. Gezongen worden nummers uit het 'Kinderen voor Kinderen'-repertoire. De jury bestaat uit Cathy Spierenburg (netcoördinator van 'Z@ppelin'), Job Bovelander (vorig jaar tweede) en Henk Westbroek (17.00 uur, Nederland 3).

Topspijkers Hoogtepunten uit een jaar Kopspijkers (20.00 uur, Nederland 3).

Adam's family Eerste kerstaflevering van de nieuwe reality-soap 'waar Nederland maar niet over uitgepraat raakt'. Dat laatste zal eerder liggen aan het feit dat het met veel bombarie aangekondigde programma nauwelijks bij een omroep onder te brengen was, dan dat de inhoud zo shockerend zal zijn. Overigens is het pas vanaf februari wekelijks te zien (20.00 uur, SBS 6).

CityCabs Nieuwe serie waarin de acteurs Michael Krass en Liz de Planta diverse taxichauffeurs ontmoeten. Taxichauffeurs zijn volgens hen de beste stadsgidsen die er bestaan. Michael en Liz reizen van stad naar stad en maken in iedere stad kennis met een chauffeur. Samen gaan ze op zoek naar bijzondere mensen. In deze eerste aflevering: Havana, stad van vindingrijkheid (20.02 uur, Nederland 2).

Van Hamelen tot leverworst Eerbetoon aan Joop Stockermans, componist voor tv-series als 'Oebele' en 'Hamelen'. Met als solisten onder anderen Paul de Leeuw (tevens presentator), Karin Bloemen en Mathilde Santing (20.55 uur, Nederland 1).

Najib Amhali: Vol is vol Theatershow van cabaretier Najib Amhali. Amhali, van Marokkaanse afkomst, vertelt verhalen over zijn jeugd in Amsterdam en maakt persiflages op xenofobe Nederlanders. In 1998 won Amhali het Leids Cabaretfestival (21.25 uur, Nederland 3).

Blik op de Weg Eerste van een nieuwe reeks afleveringen, waarin duidelijk te zien is dat het vol is op de weg en dat dat het rijgedrag beïnvloedt. En voor zanger en presentator Ernst Daniël Smid gaat eindelijk een lang gekoesterde droom in vervulling (22.07 uur, Ned. 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden