Speciaal zaterdag

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Nooit zullen ze zelf kunnen aangeven wat ze willen, of wat goed voor hen is. Door een omstreden uitspraak van de Hoge Raad, waarbij de ouders van de ernstig gehandicapte Kelly Moolenaar gelijk kregen in hun standpunt dat de geboorte van hun dochter met de juiste medische voorkennis niet nodig was geweest, wordt nu de discussie gevoerd of deze kinderen zo'n zwaar leven niet beter bespaard kan worden (23.00 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Het Lagerhuis debatteert onder meer over de bevrijding van Irak en over het wantrouwen tussen de PvdA en het CDA. De presentatie is in handen van Paul Witteman en Marcel van Dam (21.05 uur, Nederland 3).

CULTUUR

Museumgasten met Jos Brink en Miranda van Kralingen. Jos Brink draagt een Genesiuspenning die hij kreeg van de vriend van Wim Sonneveld, die hem op zijn beurt weer kreeg van Fred Astaire. (De heilige Genesius is de beschermheilige van de toneelspelers). Ruim dertig jaar staat Brink ondertussen op het toneel en zijn kennis van de Nederlandse theatertraditie is groot. Miranda van Kralingen werd in 1989 tijdens een masterclass door de beroemde sopraan Duitse Elisabeth Schwarzkopf geloofd als een veelbelovend sopraan (17.35 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Kopspijkers In de vierde aflevering van 'Kopspijkers' zullen de schaatsers Henk Angenent en Erben Wennemars het tegen elkaar opnemen in het Kopspijkersspel. In het hoofdgesprek ontmoet Jack Spijkerman kunstenaar Koen van Mechelen die werkt aan een project genaamd 'The Cosmopolitan Chicken'. Deze kosmopolitische kip gaat alle kippen verenigen door kruisingen van kippenrassen uit diverse landen. Verder een gesprek met geluidskunstenaar René Heid. Hij ontwierp bijvoorbeeld een lp waarop in het midden een miniatuuralp meedraait. Golden Earring treedt op met het nummer 'A Sound I Never Heard' (20.10 uur, Nederland 3).

RADIO

Tros Kamerbreed De Nederlandse samenleving zit ingewikkeld in elkaar. Mensen die verstrikt raken in de bureaucratie kunnen de Nationale Ombudsman Roel Fernhout inschakelen. Verder een gesprek met de Leidse hoogleraar bestuurskunde Jouke de Vries, vorig jaar een van de kandidaten voor het politiek leiderschap van de PvdA (11.04 uur, Nederland 2 en Radio 1).

Spijkers met Koppen Aandacht voor het mislukken van de kabinetsformatie. Ook een gesprek met de directeur van de schouwburg in Tilburg en de makers van de dansvoorstelling 'I Feel Good'. De directeur vindt de film bij de dansvoorstelling te pornografisch. Daarnaast aandacht voor de film 'Van God Los', die geïnspireerd is op de bende van Venlo. Verder is de artsenfederatie KNMG woedend op een letselschadebureau en wordt de vraag gesteld hoe je je kunt vermaken in de file. Het live optreden wordt verzorgd door De Bintangs en er is cabaret door Marcel Verreck, Nico van der Knaap, Wolter Muller en Maaike Martens (12.05 uur, Radio 2).

NPS Opera Live Rechtstreeks vanuit de Metropolitan Opera, New York: 'Parsifal' van Richard Wagner onder leiding van Valery Gergiev met als solisten, naast Placido Domingo als Parsifal, onder anderen Violeta Urmana, mezzosopraan als Kundry. Falk Struckmann, bariton, als Amfortas, Nikolai Putilin, bariton, als Klingsor, Ren Pape, bas, als Gurnemanz (18.00 uur, Radio 4).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden