Speciaal zaterdag

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Knevel op Zaterdag Centraal staat het verhaal van de 15-jarige Chloe van Hontem, die drie maanden geleden ging stappen met haar vriendinnen. Ze ging naar een Mega Rave Party en overleed die nacht als gevolg van een overdosis xtc-pillen. Moeder Carine, die niets afwist van het xtc-gebruik van haar dochter, hoorde 's ochtends van de specialist dat er puur vergif in de pillen zat: ,,Arsenicum, zoutzuur, aceton, de 'gewone' xtc-stof, en glassplinters: dat ruwt de maagwand op zodat het sneller in het bloed komt''. Geschokt en verslagen bleven de ouders achter. Voor hen blijft de vraag, hoeveel ouders op de hoogte zijn van het xtc-gebruik van hun kinderen en welke risico's zij daarbij nemen (20.30 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

In AV NU ontvangt Albert Verlinde Willeke Alberti, Frans & Mariska Bauer en Max Moszkowicz sr. als gast (22.30 uur, RTL4).

INFORMATIEF

Het AVC De vele gezichten van Marokkaans Nederland. Portretten van spraak- en smaakmakende Marokkaanse Nederlanders (16.25 uur, Nederland 3).

Kassa Een computer die in twee weken tijd ongemerkt 2000 keer naar Diego Garcia belt. De telefoonrekening van een familie uit Utrecht steeg daardoor naar 4000 euro. Wat is er te doen aan dit soort internetcriminaliteit?

Verder: de Boston Medical Group belooft in krantenadvertenties een snelle en afdoende behandeling van erectieproblemen en voortijdige ejaculatie. Deze instelling noemt zich wereldleider in mannelijke gezondheidszorg. Met een verborgen camera registreerde 'Kassa' de werkwijze van de Boston-kliniek in Amsterdam (19.00 uur, Nederland 3).

SPORT

NOS Studio Sport verslaat rechtstreeks de World Cup Schaatsen in Heerenveen (12.55 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

In Kopspijkers ontvangt Jack Spijkerman toptennissers Raemon Sluiter en Martin Verkerk. Verder een optreden van Shaolin-monniken die zich al generaties lang toeleggen op de beheersing van lichaam en geest. In het hoofdgesprek praat Jack met ex-shorttrack schaatster Monique Velzeboer, die in 1988 goud won op de Olympische Spelen in Calgary. In 1993 gleed zij uit op een trainingsbaan, met een dwarslaesie als gevolg. Monique ging niet bij de pakken neerzitten en legde zich toe op de fotografie (20.05 uur, Nederland 3).

RADIO

Opium 'Praat niet over me, zing me maar!' Zo sprak tekstdichter Friso Wiegersma. En zo gebeurt het in het theaterconcert 'Telkens Weer Het Dorp'. Jenny Arean, Joke de Kruijf, Marnix Kappers en Tony Neef zingen zijn bekende liedjes als 'Het Dorp' en 'Telkens Weer' in een hommage aan de liedjesschrijver.

Jenny Arean vertelt in 'Opium' over de voorstelling en over Wiegersma, die ook liedjes als 'Lieveling' en 'Josefien' voor zijn toenmalige levensgezel Wim Sonneveld schreef (19.04 uur, Radio 1).

In Simek 'sNachts praat Martin Simek met Ilse de Lange over haar liefde voor muziek, haar sterk inlevend vermogen en haar verblijf in Amerika (00.04 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden