Speciaal zaterdag

TELEVISIE ACTUALITEITEN

DOCUMENTAIRE

Verkleurde Tijden brengt een documentaire over de Ford-fabriek, waar ruim tien jaar geleden strijd woedde om de Amsterdamse vestiging te behouden. Een jaar lang heeft het personeel destijds gezamenlijk getracht de sluiting te voorkomen, maar tevergeefs. Op 23 november 1981 kwamen de arbeiders voor de laatste maal in de kantine bijeen. Ruim dertienhonderd mensen raakten werkeloos (16.25 uur, Nederland 3).

Een wereldzaak is een serie over succesvolle multiculturele ondernemers. In de eerste aflevering is de beurt aan starters. Zoals een jonge Surinamer en een Turkse vriend die handel willen drijven in porselein en lichtarmaturen en twee Surinaamse vrouwen die een kinderdagverblijf zijn gestart (15.55 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Knevel op zaterdag Te gast is Annemarie Jorritsma, minister van economische zaken. Ze is nummer twee op de lijst van de VVD. Knevel spreekt met haar over actuele politieke thema's en in het bijzonder over het gedoogbeleid van Paars. Daarnaast twee reportages, een over de WAO-instroom en een over het VN-rapport over de naleving van drugsverdragen (20.30 uur, Nederland 1).

Het Lagerhuis debatteert onder meer over angst voor de islam en over de privacy van politici. Wat willen we van hen weten voordat we op ze stemmen? (21.00 uur, Nederland 3).

SPORT

Studio Sport Een samenvatting van de Olympische Spelen in de afgelopen nacht. Verder is er aandacht voor het internationale badmintontoernooi Thomas en Uber Cup (heren en dames) in Eindhoven en voor de halve finale van het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam (12.30 uur, Nederland 2).

Olympische Winterspelen Verslag van de cross country 50 kilometer heren en het skiën slalom 1e run heren. Vanaf 19.45 uur een rechtstreeks verslag van de 5 kilometer schaatsen dames (vanaf 17.20 uur, Nederland 2).

RADIO

Spijkers met koppen Thom de Graaf, lijsttrekker van D66, komt praten over de spanningen in Paars en 'het redelijke WAO-alternatief'. Radiopresentatoren vertellen over hoe leuk het is om een nachtprogramma te presenteren en de Amsterdamse VVD-wethouder Geert Dales vertelt over zijn voornemen om meertalige informatiefolders af te schaffen (12.05 uur, Radio 2).

Weekendcafé Regisseur Ger Poppelaars vertelt over 'Het grootste van het grootste', de documentaire die hij maakte over cinemakoning Abraham Tuschinski (16.00 uur, Radio 2).

Smaakmakers Centraal staat zanger Harry Slinger, voorman van Drukwerk, de nederpopband die tussen 1976 en eind jaren tachtig succesvol was. Drukwerk probeert het anno 2002 opnieuw met een nieuwe cd-box en een tournee (20.00 uur, Radio 2).

Simek 's Nachts Martin Simek heeft een gesprek met de Vlaamse volkszanger Wannes van de Velde. De in 1937 in Antwerpen geboren Van de Velde groeide op in een Antwerpse volksbuurt. Zijn vader en grootvader waren er cafézangers en leerden hem tijdens de oorlogsjaren de eerste volksliedjes (00.04 uur, Radio 1).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden