Speciaal zaterdag

TELEVISIE DOCUMENTAIRE

In deze documentaire is de muziek te horen en te zien uit hun hele bestaansperiode, vanaf de eerste plaatopnamen in de jaren zestig tot en met de akoestische live-optredens van de laatste jaren. Regisseur Rogier van der Ploeg (1961) studeerde Camera en Montage aan de Filmacademie. Vanaf 1980 maakte hij als gitarist deel uit van popbands als Blue Murder, Astral Bodies en Soviet Sex. In eerste instantie maakt hij regelmatig videoclips voor zijn eigen bands, later ook voor Golden Earring, De Dijk, Frank Boeyen en de Urban Dance Squad (13.39 uur, Nederland 3).

Heilig Vuur Al bij haar leven is ze een legende, iedereen kent haar als De Majoor: Alida Bosshardt. Ze maakte de heilsoldaat tot een begrip. Zondag 8 juni wordt ze 90 jaar. In 'Heilig Vuur' schetsen dierbaren van haar een intiem portret. Met onder meer Mies Bouwman, die een bijzondere band met haar kreeg. En met historische, niet eerder uitgezonden beelden van de vrouw die het opkomen voor de verschoppelingen tot haar levenswerk maakte (22.43 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Simek 'snachts Vandaag is schrijfster Tessa de Loo te gast. De 55-jarige De Loo woont en werkt in Portugal omdat zij het moderne en jachtige leven in Amsterdam wilde ontvluchten. Met Martin Simek praat ze over vrijheid, over het schrijverschap en over haar leven als vrouw alleen (00.04 uur, Radio 1).

SPORT

NOS Studio Sport is live aanwezig bij de damesfinale van het Grand Slam tennistoernooi van Roland Garros (15.00 uur, Nederland 2)

EK kwalificatie 2004 Wit Rusland-Nederland. Om 19.30 uur een voorbeschouwing, waarna om 20.00 uur de aftrap. In de rust zullen Hans van Breukelen en presentator Edward van Cuilenborg hun analyse van de eerste helft geven (19.30 uur, SBS6).

AMUSEMENT

Vaarmagazine In deze eerste aflevering worden producten en diensten uit de watersport belicht en bruikbare tips en trucs betreffende zeiljachten uitgelegd. Er is nieuws over de watersport, wedstrijdzeilen en evenementen. Verder aandacht voor verschillende vormen van surfen en voor de restauratie van een houten zeiljacht uit 1895. Voor de consument die graag een boot wil kopen, brengt 'Vaarmagazine' de botentest. Hierin beoordeelt een erkende scheepsmakelaar onder meer tweedehands boten op prijs/kwaliteitsverhouding en vertelt hij waar je op moet letten wanneer je een boot wilt aanschaffen (15.00 uur, SBS6).

Kopspijkers In de twaalfde en laatste aflevering nemen Frans Weisglas, voorzitter van de Tweede Kamer, en Cees van Leeuwen, ex-staatssecretaris van cultuur en media, het tegen elkaar op in het Kopspijkerspel. Het cabaret zal weer op volle sterkte aanwezig zijn en het nieuws van de afgelopen week doornemen. Ook zullen de opvallendste televisiebeelden van de afgelopen week niet ontbreken. In het hoofdgesprek ontmoet Jack Spijkerman Dafne Westerhof, die een cursus communiceren met varkens geeft. En een filmpje met daarin de uitreiking van de Gouden Ezel (20.10 uur, Nederland 3).

RADIO

Smaakmakers Presentator Michel Follet vraagt naar de smaak van zijn luisteraars, laat zijn favoriete artiesten horen en introduceert muziek die deze week uitkomt. Elke week staat de muzikale smaak van een bekende gast centraal. Deze keer is dat de smaak van Gerda Havertong. De meesten kennen Havertong van 'Sesamstraat', maar ze is ook zangeres, actrice, presentatrice en zet zich daarnaast in voor goede doelen (20.00 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden