Speciaal zaterdag

TELEVISIE

2Vandaag Maandag wordt in het Amsterdamse Oosterpark het Nationaal Monument ter nagedachtenis van ons slavernijverleden onthuld. '2Vandaag' volgde de totstandkoming en de achtergronden van het monument het afgelopen jaar (18.00 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRE

Documentaire Eind dit jaar hoort de pepperspray tot de standaarduitrusting van iedere agent in Nederland. Hoe effectief is dit middel waarmee lastige klanten tijdelijk kunnen worden verblind? Aart Zeeman kijkt mee hoe het middel in de praktijk werkt (21.25 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Het Zwarte Schaap Hoofdgast is Klaas Langendoen. Hij vormde met Joost van Vondel het zogenaamde koningskoppel, verantwoordelijk voor de import van tienduizenden kilo's softdrugs (de IRT-affaire). 'De man die met de motorhelm op de rechtszaal binnenkwam', voormalig chef van de CID Haarlem, werd hét symbool van een gecorrumpeerd politieapparaat. Andere gasten zijn Elisabeth Schmitz, oud-burgemeester van Haarlem; Hans van Duijn, voorzitter van de Nederlandse Politiebond, Klaas Wilting, oud-voorlichter van de Amsterdamse politie, Marcel Haenen, verslaggever van NRC Handelsblad, en Hans Nelen, criminoloog (21.05 uur, Nederland 3).

Wintertijd Gast van Harry de Winter is de couturier Mart Visser. Visser vertelt over zijn leven en laat tussendoor fragmenten zien van zijn favoriete musici (22.30 uur, RTL5).

SPORT

Wimbledon Vanaf 13.00 uur live verslag van de wedstrijden. Vanaf 21.45 uitgebreide dagoverzichten (RTL 5).

WK Voetbal Rechtstreeks verslag van de strijd om de derde en vierde plaats tussen Zuid-Korea en Turkije (12.45 uur).

Studio Sport Aandacht voor volleybal: de wedstrijd Nederland-Duitsland (mannen) uit de World League Volleybal en het NK wielrennen op de weg voor neo-amateurs (10.30 uur, Nederland 2). In de middaguitzending (15.09 uur, Nederland 2) de TT Assen en samenvatting van het NK wielrennen op de weg voor dames en neo-amateurs. In de vooravonduitzending (19.32 uur, Nederland 2) tennis van Wimbledon en de TT Assen. In de avonduitzending (22.38 uur, Nederland 2) een samenvatting van de wedstrijd Zuid-Korea-Turkije (WK Voetbal), de TT Assen, Wimbledon, het NK wielrennen en honkbal: HCAW-Pioniers.

Studio sport: WK 2002 Samenvatting van Zuid-Korea-Turkije en reportages en interviews vanuit Zuid-Korea en Japan . Om 21.15 uur het Sportjournaal (20.30 uur, Nederland 2).

Sportjournaal De TT in Assen en het NK wielrennen op de weg (18.47 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

Markant Nederland Hoe kun je in Nederland je vrije tijd invullen? Elke week volgt 'Markant Nederland' twee verrassende activiteiten. Deze keer: Clochard in Amsterdam en Luxe Beautydag in 'De Wiemsel' (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

Caroline Allerlaatste uitzending, eerder deze week opgenomen in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam en gepresenteerd door Caroline Kaart (12.00 uur, Radio 4).

Spijkers met koppen Een bloemlezing uit het cabaret en de optredens van het afgelopen halfjaar (12.05 uur, Radio 2).

Kruispunt Een voorproefje van het festival '25 jaar Herdershond' in Eijsden. De tijd van kapelaan Odekerken herleeft. Ook een gesprek met Edy Korthals Altes over zijn boek 'Nieuw leven voor een verdord Europa'. En een bijdrage van twee Nederlandse jongeren die komende maand deelnemen aan de Wereldjongerendagen in Toronto (18.30 uur, Radio 1).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden