Speciaal zaterdag

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Achter de schermen wordt daarom gewerkt aan een naoorlogs scenario. Vraag is hoe dat eruitziet. Wie wordt de opvolger van Saddam Hoessein? Verder aandacht voor de Cubaanse danseres Alicia Alonso, die 82 jaar geleden werd geboren. Haar vertolking van Giselle is volgens kenners onovertroffen. Opmerkelijk voor iemand die vanaf haar negentiende bijna volledig blind is (18.00 uur, Nederland 2).

Heilig Vuur Is de vogelpest een straf van God? Voor veel boeren wier kippen besmet zijn met de dodelijke ziekte is dat een heel normale vraag waar ze volmondig 'ja' op zeggen. Voor de streng gelovigen in het getroffen gebied van de Gelderse vallei staat het dagelijks leven in het teken van God en gebod. Wie zijn die boeren die denken dat de vogelpest een straf van God is en hoe beleven zij deze zoveelste agrarische crisis? (22.50 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Knevel op Zaterdag besteedt aandacht aan de 'God-factor' van de Amerikaanse president George Bush. In veel analyses over de drijfveren van Bush wordt gesteld dat hij een religieuze fanaat is. Knevel gaat daarop in: ligt de reden waarom Amerika en Europa elkaar niet meer begrijpen in een kloof in geloofsbeleving? Is Bush inderdaad een gevaarlijke sekteleider die de wereld meesleept in een inferno? Verder aandacht voor de Enschedese vuurwerkramp, met twee opmerkelijke getuigenverklaringen (20.30 uur, Nederland 1).

SPORT

WK Afstand schaatsen Rechtstreeks verslag van de WK Afstanden schaatsen in Berlijn. Vandaag staan op het programma: de 500 meter dames, de 3000 meter dames en de 1500 meter heren. Tijdens het schaatsen wordt af en toe overgeschakeld naar Birmingham voor het WK Indoor Atletiek (11.50 uur, Nederland 2).

RADIO

Tros Kamerbreed Bij de verkiezingen voor de provinciale staten veroverde de lijst Pim Fortuyn in elf van de twaalf provincies zetels, maar die winst was minder dan waarop de LPF had gehoopt. Bij elkaar heeft de partij nu 17 provinciale zetels en 2 vertegenwoordigers in de Eerste Kamer. In 'Kamerbreed' een gesprek over de verkiezingen en de toekomst van de LPF met politiek leider Mat Herben. Verder aandacht voor de overheidssteun aan betaald voetbalclubs. Met die steun zondigen overheden tegen de Europese wetgeving, vindt VVD-europarlementariër Toine Manders. De formateur van het huidige sectiebestuur betaald voetbal van de KNVB, Gaston Sporre, vindt dat clubs als Vitesse en NAC beter failliet kunnen gaan en dan een doorstart maken, dan blijven wankelen langs de afgrond (11.04 uur, Radio 1 en Nederland 2).

Spijkers met Koppen Uitzending vanuit een hotel in Eindhoven, met als gasten onder anderen demissionair staatssecretaris Pieter van Geel (milieu), die terugblikt op de statenverkiezingen, Paul Haarhuis, die de Nederlandse tennissport becommentarieert, en dichter Frank van Pamelen (12.05 uur, Radio 2).

Opium Componist en dirigent Micha Hamel dirigeert de opera 'King Priam' van Michael Tippett bij de Nationale Reisopera. De Engelse componist Tippett liet zich in 1962 bij het componeren van deze opera inspireren door de legende van de Trojaanse oorlog (19.04 uur, Radio 1).

Simek 's nachts Gast is journalist/

publicist Henk Hofland. Martin Simek praat met hem over de ophanden zijnde oorlog tegen Irak en over de zin en onzin van oorlog in het algemeen. Hofland vergelijkt de huidige situatie met de oorlogen in de 20ste eeuw. Verder spreken zij over ouder worden en over de kunstenaar die in Hofland huist (00.04 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden