Speciaal tweede paasdag

TELEVISIE ACTUALITEITEN

DOCUMENTAIRE

Opsporing verzocht staat geheel in het teken van de zaak-Maartje Pieck. Het 15-jarige meisje werd seksueel misbruikt en twee dagen na haar vermissing dood gevonden in de bossen bij Kampen. 'Opsporing Verzocht' reconstrueert het misdrijf en de manier waarop de politie de zaak wist op te lossen (21.40 uur, Nederland 1).

Zo is het leven Nieuwe reeks van dit EO-programma, dat zich afspeelt in het Amsterdamse zorgcentrum Bernardus. In het centrum brengen veel 'Jordanezen' de laatste jaren van hun leven door. De serie volgt de bewoners (22.25 uur, Nederland 1).

Dokument De documentaire 'Niemand is onsterfelijk' is een poëtisch portret van een onbekend stukje Amsterdam, dat van de Petruskerk. De Petruskerk vormt samen met een paar huizen een verstild eiland tussen de kantoorkolossen en snelwegen van Oud-Sloterdijk. De kerk overleefde de bulldozer omdat op het kerkhof eeuwigdurende grafrechten rusten. De graven die er liggen mogen dus nooit worden geruimd (22.50 uur, Nederland 1).

JEUGD

Nijntje Vanaf vandaag dagelijks in 'KRO's Kindertijd': Dick Bruna's Nijntje. De avonturen van Nijntje en haar vriendjes zijn wereldwijd populair bij kinderen van alle nationaliteiten. De animatieserie is gebaseerd op de boekjes van Nijntje (8.30 uur en 17.30 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Deelt-ie 't of deelt-ie 't niet? Dagelijkse spelshow onder leiding van Peter-Jan Rens, met zeven kandidaten die een ingenieus kwisje moeten spelen met als inzet de vraag of ze hun prijzengeld kunnen delen met een medekandidaat (19.30 uur, SBS 6).

Grote Geschiedenis Quiz is een wedstrijd in kennis over de geschiedenis, waarin twintig toppers op dit gebied het opnemen tegen twintig prominente deelnemers. De uiteindelijke winnaar mag zich de 'Geschiedeniskenner van het jaar 2002' noemen. Onder de prominente deelnemers zijn onder anderen staatssecretaris Hoogervorst, oud-burgemeester van Amsterdam Ed van Thijn, FNV-voorzitter Lodewijk de Waal, schrijfster Manon Uphoff en D66-lijsttrekker Thom de Graaf. De presentatie is in handen van Volkskrant-journalist Jan Tromp (20.30 uur, Nederland 3).

RADIO

Plein publiek Te gast is de Surinaamse schrijfster Astrid Roemer, naar aanleiding van het festival Black Inc. in Rotterdam en Amsterdam. Het festival is bedoeld om meer inzicht te krijgen in de zwarte cultuur. Roemer heeft niet de intentie om in haar boeken de zwarte activiste uit te hangen. Aan de schrijfster wordt de vraag gesteld of zij door het schrijven van haar boeken een bijdrage kan leveren aan de emancipatie van zwarten in Nederland (10.00 uur, 747 AM).

Halte 747 De ploeg van het radioprogramma strijkt deze week neer in de Rijksinrichting voor jongens 'Den Engh', waar in de 'sector maritiem' ernstig gedragsgestoorde jongens worden voorbereid op een baan in de maritieme sector. Reporters lopen met de jongens mee (13.05 uur, 747 AM).

Spiegels Een portret van Willem van Kooten, media-pionier, ondernemer en mede-oprichter van Leefbaar Nederland. Zoon van een leraar, afkomstig uit een gezin met acht kinderen. Als kind kreeg hij mee dat je de handen uit de mouwen moet steken als je iets wilt bereiken. Inmiddels behoort hij tot de rijkste mensen van Nederland, maar dat zegt hem niets. Wat hij wel belangrijk vindt is dat 'de rijkdom hem de vrijheid biedt om nieuwe dingen te doen' (15.00 uur, 747 AM).

Kunststof De gast van de dag is illustrator Paul van der Steen, wiens werk net bekroond is met de Dirk Wiarda Prijs (gemeente Amsterdam). Van der Steen tekent onder de naam Steen voor Het Parool, Opzij en Vara TV Magazine. Hij is gespecialiseerd in morsige karikaturen (19.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden