Spakenburg stelt orde op zaken

Spakenburg is bezig orde op zaken te stellen. De spelers gaven zaterdag op het veld van Rijsoord vast een voorproefje. Na een rustige wedstrijd zonder wanklank kwamen zij met een uiteindelijk simpele overwinning (0-4) voor het eerst dit seizoen alleen aan de leiding van de hoofdklasse B.

Loek Laurman

In de bestuurskamer aan de Westmaat vindt vanavond de voortzetting plaats. Op de agenda staan de gebeurtenissen na de wedstrijd tegen Huizen. Dat duel eindigde ruim een week geleden in een chaos, toen de bezoekers via een strafschop in de ruim bemeten extra tijd de score op 1-1 hadden gebracht. Het bestuur zag toen nog wel kans scheidsrechter Kruijt veilig buiten de gemeentegrens te krijgen, maar kon niet voorkomen dat enkele spelers aan het bakkeleien sloegen, waarbij ook toeschouwers zich niet onbetuigd lieten. Het wedstrijdformulier vermeldde geen bijzonderheden, maar Martijn Bakker en John Turner (spelers van Huizen) deden wel aangifte bij de politie. De eerste wegens mishandeling door Paul Lieftink, de tweede wegens mishandeling door supporters.

Hoewel het schuldig nog niet is uitgesproken, heeft het bestuur van Spakenburg op advies van de tuchtcommissie van de KNVB spits Paul Lieftink en wisselspeler Ronald Smeele een voorlopige schorsing opgelegd. Zij mogen vanavond in eigen kring hun gedrag verantwoorden. Samen met enkele clubleden, die er van verdacht worden zich als supporter te hebben misdragen.

Op bestuurlijk vlak zelf is de rust ook nog maar nauwelijks teruggekeerd. Toen voorzitter Wim de Graaf half oktober met absolute meerderheid van stemmen het mandaat van de leden kreeg, zag hij de overige bestuursleden en bloc opstappen. Reden: in het kielzog van de nieuwe voorzitter maakte ook hoofdsponsor Izaük Veerman zijn opwachting in het bestuur. De afgetreden bestuursleden zagen de kapitaalkrachtige Veerman zijn macht liever niet verder uitbreiden. Wim de Graaf is daar niet bang voor: ,,Hij heeft maar één belang: Spakenburg. En liefst elk jaar kampioen.''

Zijn uitstraling heeft Veerman overigens nog niet veel vrienden buiten Spakenburg opgeleverd. In zijn dadendrang schiet hij ook onder andermans duiven. Bij Sparta Nijkerk heeft men daar geen goed woord voor over. Trainer Peter Visee, pas enkele maanden in dienst, meldde vorige week het bestuur van Sparta, dat hij aan het eind van het seizoen de overstap maakt naar Spakenburg.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden