Sorry, Willeke

STATION WIBAUTSTRAAT is de ontvanger en zender van berichten: FAX: 020 6680389

BIJDRAGEN: ROMANA ABELS

'Sorry, Willeke, het spijt ons', schreeuwt de kop op de cover èn op de eerste binnenpagina. “Een ongeluk komt nooit alleen”, legt de redactie uit. Een bij Story als betrouwbaar bekend staande tipgever fleste het blad met het verhaal dat Willeke het tegenwoordig met een Chileen zou doen, die ze had ontmoet toen ze voor Foster Parents in Vietnam was. “Willeke was - en is - terecht boos”, schrijft Story. “Dat zij recht heeft op dit verhaal waarin de waarheid staat, staat buiten kijf, want Willeke heeft geen relatie met een meneer Monthvillo. Sterker nog: die meneer bestaat niet! Letterlijk alles wat wij vorige week schreven over Willeke en haar gezin is onwaar.”

Adjunct-hoofdredacteur Leo van Rooijen zegt dat de rectificaties inderdaad ook bij Story deel uitmaken van een nieuwe lijn. “Wij zijn drie weken geleden gerestyled, en toen hebben we besloten het voortaan zo te doen. Roddelbladen hebben een slechte naam. Daar willen we iets aan doen. Lezers hebben recht op de waarheid.”.

Volgens Van Rooijen kon Willeke aantonen dat zij niet eens in Nederland was op het moment dat Story haar in een restaurant met een nieuwe minnaar beschreef. “Die tipgever hebben we niet ontslagen. Hij blijft bij zijn verhaal. Ik weet het niet, het is ook nog mogelijk dat hij de datum verkeerd had”, hoopt de adjunct-hoofdredacteur.

Op pagina 58 zet het blad nog een foutje recht. Bij een artikel over Adelheid Roosen werd een foto geplaatst van Lucia Marthas, choreografe bij Joop van den Ende. 'Sorry, Lucia!'

“We willen serieus genomen worden als journalistiek medium. Maar dat blijft een probleem. Wij werken nu eenmaal met tipgevers en het is niet altijd mogelijk informatie op tijd te verifiëren”, verklaart Van Rooijen. Het handboek voor de beginnende journalist biedt daar overigens wel oplossingen voor, maar lege pagina's in Story staat zo slordig.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden