Sörensen: PVV met Wilders als enig lid heeft geen toekomst

De PVV fractie in de Tweede Kamer, met Wilders als enige lid. Beeld anp
De PVV fractie in de Tweede Kamer, met Wilders als enige lid.Beeld anp

De PVV moet een brede volkspartij worden, met afdelingen, een partijbureau en een voorzitter. Dat zegt PVV-Eerste Kamerlid Ronald Sörensen zaterdag in het AD.

Partijleider Geert Wilders is daar altijd op tegen geweest, maar volgens Sörensen heeft de PVV met Wilders als enige lid geen toekomst. "Dat werkte, maar dat gaat op de lange duur niet meer werken. We moeten de brede volkspartij worden die we zeggen te zijn. De partij moet overal wortels hebben, moet overal aanwezig zijn."

Volgens Sörensen kan de PVV vanuit de fracties in de Provinciale Staten provinciale afdelingen op poten zetten en wellicht gemeentelijke afdelingen in Den Haag en Almere, waar de partij in de gemeenteraad zit. "Als we de PVV omvormen tot een echte partij, worden we de grootste in het land. Dan is de PvdA ten dode opgeschreven."

Sörensen staat achter de omstreden uitspraak van Wilders over 'minder Marokkanen' en stoort zich aan vergelijkingen met Nazi-Duitsland. "Ja, we willen minder Marokkanen. Maar een enkeltje naar de zon in Marokko is toch wel wat anders dan een enkeltje Auschwitz."

De PVV-senator noemt Wilders' optreden tijdens de verkiezingsavond "achteraf niet zo slim". Een goede communicatieafdeling zou daarbij van pas zijn gekomen, denkt Sörensen.

Voormalig Kamerlid Hero Brinkman stapte 2 jaar geleden uit de PVV-fractie, onder meer omdat hij bot bleef vangen met zijn pogingen de PVV democratischer te maken.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden