Sonja Bakker neemt zelf een SAS('schijt aan Sonja')-jaar

Sonja Bakker neemt een SAS (Schijt Aan Sonja)-jaar

Roddelkoning Albert Verlinde weet het zeker: collega Evert Santegoeds zit er helemaal naast. In ’RTL Boulevard’ ging Verlinde uitgebreid in op de roddel van de week: gaat blonde Sonja (34) met Rik (61)?

Tussen gewichtsconsulent Sonja Bakker en mediaman/levensgenieter Rik Felderhof bloeit volgens Santegoeds al langer iets moois. Deze week zouden ze op liefdesvakantie zijn in Thailand. Zij ontkennen het: Sonja was daar met een vriendin en Rik zit vier weken op Curaçao voor zijn tijdschrift Felderhof.

Ze ontkennen het alleen zo hardnekkig dat niemand hen meer gelooft. Behalve Verlinde dan, die graag laat zien over de beste bronnen te beschikken. In de uitzending woensdag liet hij een sms’je van Felderhof zien: ’Ben op de Antillen aan het werk. () er valt niets te melden. Het is een obsessie van beppie santegoed hij wil zijn gelijk halen’.

De liefde roert zich onder de bekende Nederlanders. Tatjana gaat trouwen, Rachel juist niet al is de weduwe Hazes smoorverliefd, en ook Hans Breukhoven heeft (na Connie) een nieuw zongebruind liefje. We nemen er kennis van en gaan snel over tot de orde van de dag.

Maar ontkenningen zijn sappig en roepen de detective in ons naar boven. Sonja Bakker ging deze zomer toch scheiden van haar man Koen Lenting? Had Rik ’broeierige blik’ Felderhof daar een rol in? Wat deed hij vorig jaar met haar aan de rand van het zwembad van Villa Felderhof? En wat moeten we in retrospectief denken van de titel van hun boek ’Verleg je grenzen met Sonja en Rik?’

Bakker, het gewone meisje uit West-Friesland – vader in de bloembollen – overtrof zichzelf als de diëtiste van de gewone hap aardappelen, vlees en groente. Ze verkocht 2,5 miljoen dieetboeken, had een tijdschrift, televisieprogramma’s en overal optredens.

Maar ze kan er niet meer tegen. Twee weken geleden maakte ze bekend dat ze voorlopig helemaal stopt met werken en dat ze haar kantoor sluit.

De ideale ingrediënten voor een smakelijke roddel: scheiding, nieuwe man in beeld en nu een halve burn-out. Weekend, Privé en Story ruiken bloed. Volgens die bladen wil ze haar bijna-ex-echtgenoot én zakelijk partner Koen de pas afsnijden, want hoe minder zij verdient, hoe minder er bij de scheiding voor hem te halen valt (Privé noemt 21 miljoen euro).

Albert Verlinde zegt te weten dat ze de scheiding tijdelijk opschort „want ze wil de zakken van Koen niet meer vullen”.

Sonja Bakker heeft een wilde kant: na de meao werkte ze als p & o-medewerker bij Christine le Duc, een winkel vol erotica. Maar dat ze zich zulke wilde constructies in het hoofd zou halen, lijkt ongeloofwaardig. Alleen niet voor Verlinde: „Alles is politiek, het gaat om miljoenen.”

Je zou toch denken dat een bestsellerkoningin en een door de wol geverfde programma- en bladenmaker meer bedreven waren in het bespelen van de media. Hier wat gratis pr-advies in de stijl van Sonja: ’Geen roddel (kilo) kwijt zonder strijd’. Haar tweede gouden regel ’Tien minuten plezier in de mond, zitten tien maanden op je kont’ is ook een goeie. Die wordt: ’Tien minuten plezier aan het zwembad, staan tien maanden in een blad’.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden