Sofía en Gloria

WIM BOEVINK

Haar bh-maat is in Amerika 32F. Volgens de international bra size converter is dat in Europa 70H. Verder heb ik me er niet in verdiept, maar 70H is tamelijk groot. Naar eigen zeggen heeft ze al haar hele leven moeite om een goede bh te kopen. Als ze gaat liggen vallen ze opzij. Zei ze, volkomen soeverein.

Over haar borsten ging het meteen bij het begin van het gesprek tussen haar en de verslaggeefster van Vanity Fair. Ze stond op de cover ervan. Sofía Vergara. Ze speelt de rol van Gloria in de Amerikaanse sitcom 'Modern Family'.

Ik weet niet of u daar wel eens naar heeft gekeken. Misschien niet. Ik weet ook niet of ik goed kan uitleggen waar het in Modern Family over gaat, nu ja, niet zo goed als Aaf Brandt Corstius dat zou kunnen, of Harmen van Dijk, in zijn rubriek Soap&Co in de bijlage Tijd.

Ik kijk er graag naar. Ik moet er veel te hard om lachen, misschien dat daarom mijn dochter graag wil dat ik kijk. Het hardst lach ik om Phil, die is getrouwd met Claire. Ze hebben drie kinderen. Het is een van de drie gezinnen waar de serie om draait. Claire is de zus van Mitchell, die samenwoont met zijn vriend Cam. Ze hebben een dochtertje geadopteerd uit Vietnam. Dat is het tweede gezin.

Het derde is dat van Jay, de vader van Claire en Mitchell. Jay is hertrouwd met de veel jongere, uit Colombia afkomstige Gloria. Gloria bracht uit een eerder huwelijk in Columbia haar zoon mee. Die zoon is een wat dikkige, vroegvolwassen brugklasser die koffie drinkt met heel veel suiker, graag pakken draagt en bang is voor vlinders.

Maar het gaat nu even om zijn moeder, om Gloria, dat wil zeggen om Sofía. Een schoonheid, die uitschreeuwt dat ze een schoonheid is. Ze draagt geen kleding, maar cadeauverpakking. Als ze een gelegenheid betreedt draaien halzen om, vallen kaken open, rollen tongen uit monden. Zo beschrijft Vanity Fair haar, in vette effecten. Ultra-feminien, gul van lach, voluptueus en zacht, en de stoerheid van een hombre. Het meest onwaarschijnlijke is dat een vrouw die er zo uitziet heel grappig is.

Ze spreekt Engels met een zwaar Spaans accent. Ze zou mij met 'Wieem' aanspreken, mocht het ooit zo ver komen. 42 is ze, deed op haar 17de een commercial voor Pepsi op een Colombiaans strand, maar wilde niet verder als model of actrice. Trouwde op haar 18de, beviel, scheidde en was daarna alleenstaande moeder in Bogota. Midden jaren negentig vertrok ze naar Miami, presenteerde er een Spaanstalig reisprogramma, kreeg een paar kleine filmrollen voor ze, in 2009, als Gloria in Modern Family belandde en haar wereldroem begon.

Haar pad was gelardeerd met mannen. Haar laatste ex, een zakenman met de bijnaam Onion Crunch King (hij produceerde geroosterde uiensnippers voor hotdogs) meldde zich deze week in de New York Times. Hij eiste van haar hun twee ingevroren embryo's op. Hij wil alsnog via een draagmoeder vader worden. Het ingezonden stuk riep ethische vragen op over ouderschap. En weerzin: het leek het erop dat hij zijn ex-vrouw wilde pakken. Het was vreemd dat de NYT zich daarvoor leende. De vuile kant van wereldroem.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden