soap & co.

Is het tijdperk van ’Kwalbert Verlinker’ dan bijna voorbij?

Het gebeurt niet vaak dat er uit de mond van radio- en tv-presentator Robert Jensen iets interessants rolt, maar deze week was dit zowaar het geval. Jensen voorspelde het einde van het tijdperk Albert, ’koning van de showbusiness’. Het nieuwe jaar zou niet beter kunnen beginnen als dit waar zou zijn.

Albert Verlinde, sinds jaar en dag de vaste valse heks bij ’RTL Boulevard’, zou op zijn retour zijn. Zijn grootste verdienste: het vilein verkopen van roddels en trivia, en conflicten veroorzaken met collega’s uit de media en showbizzwereld – een cv waar je trots op kunt zijn.

Robert Jensen suggereerde deze week dat Verlinde bij de komende contractbesprekingen (in augustus loopt zijn huidige contract af) flink moet inleveren op zijn salaris van negen ton. „Dat is begrijpelijk aangezien de uitzendingen waarin Albert niet zit, net zo goed scoren of beter. Albert is over z’n hoogtepunt heen en 2010 zal de verdere ingezette daling zich voortzetten.”

Jensen mag dan iedere toespeling op zijn vermeende homoseksualiteit parmantig wegwuiven, de valse nichten-retoriek heeft hij stevig onder de knie. Verlinde zelf zegt dat er geen sprake is van een salariswijziging: „Vanaf 1 augustus 2010 is mijn contract verlengd onder bijna dezelfde omstandigheden. Het is in Hilversum bekend dat ik veel verdien. Daar maak ik dan wel twee uur televisie voor per avond. Want Boulevard wordt elke avond herhaald. En ik doe 225 shows per jaar.”

Hulde. Dat dit zwaar werk is en iedere cent dubbel en dwars waard is, zet Verlinde nog kracht bij: „Het is een feestje om achter de tafel van Boulevard te zitten om lekker te ouwehoeren. Dat is wie ik ben. Ik hou van ouwehoeren.” Een verslaggever van het Brabants Dagblad mocht onlangs meemaken wat er gebeurt als Verlinde (wiens bijnaam onder mediacollega’s illustratief ’Kwalbert Verlinker’ luidt) niet de kans krijgt ongelimiteerd te mogen ouwehoeren. Hij sprak de overgewaardeerde en overbetaalde tv-coryfee met diens partner Onno Hoes (VVD-gedeputeerde in Noord-Brabant) uitgebreid tijdens een zogeheten ’eetinterview’. Het concept: de verslaggever serveert zijn gast(en) vier gangen en gaat tijdens de maaltijd met hem of haar de diepte in voor de weekendbijlage van de krant. Verlinde arriveert laat en kijkt chagrijnig op de foto bij het artikel. In het begin van het gesprek mag hij leeglopen over zichzelf en wat voor een hekel hij heeft aan hypes in de media (de ironie ontgaat hem). Als zijn partner Onno even later aan de beurt is om iets wezenlijks over politiek en de koers van zijn partij te verhalen, staat ’Kwalbert’ boos op en loopt weg. „Ik zit hier voor lul”, fulmineert Verlinde. „Jij stelt mij geen enkele vraag.” Om er totaal irrelevant aan toe te voegen: „Ik heb een bedrijf met een omzet van twaalf miljoen, je weet niets van me.” Het dessert gaat aan de neus van Onno voorbij, want die moet met zijn in z’n wiek geschoten partner mee naar huis.

Wie denkt Verlinde wel dat hij is? Naar Jensen gooit hij en passant ook nog modder: „Ik moet bij Jensen altijd denken aan de Wizard of Oz. Dat je denkt dat het een heel grote tovenaar is en dan gaat er een gordijntje open en zit er een heel klein miezerig mannetje achter.” Bij Boulevard zit er steevast een heel grote miezerige man aan tafel. Wij weten niet wat we erger vinden

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden