soap & co.

Beste vriendinnen, hardwerkende collega’s of jaloerse krengen?

Harmen van Dijk

Je moet in een grot geleefd hebben om niet te weten dat er een filmversie is van ’Sex and the city’, vanaf donderdag in de bioscoop. Maar mocht het mediabombardement u gemist hebben: vier jaar na het einde van de populaire tv-serie hebben de vier New Yorkse vriendinnen de draad weer opgepakt en babbelen, onder het genot van een hippe cocktail, weer over hun worsteling met liefde, lust en relaties.

Hoewel, vriendinnen? De geruchten zijn hardnekkig dat de actrices elkaars bloed eigenlijk wel kunnen drinken. Het zou vooral niet boteren tussen Sarah Jessica Parker, die hoofdpersoon Carrie Bradshaw speelt, en Kim Cattrall, de mannenverslindster Samantha.

Cattrall zou het niet kunnen uitstaan dat Parker zich gedraagt als dé ster van Sex and the city, terwijl de serie zonder haar bijdrage nooit zo’n succes zou zijn geworden. De andere twee, Cynthia Nixon (cynische Miranda) en Kirstin Davis (romantische Charlotte) zouden daar min of meer hetzelfde over denken.

Feit is dat Cattrall het maken van de film een paar jaar gedwarsboomd heeft, omdat ze meer geld wilde. „Ik verwachtte niet zoveel geld als Sarah, maar ik vond dat de bijdrage van ons drieën niet op waarde werd geschat. Dus ik stak mijn nek uit.”

„Ze had groot gelijk”, reageerde Parker onlangs. „Eigenlijk was het goed dat de film een paar jaar later gemaakt is. Daardoor is ’ie beter geworden.”

Heel diplomatiek natuurlijk, maar hoe denken de dames écht over elkaar? Op de diverse rode lopers die ze gevieren betraden om hun film te promoten vlogen de luchtzoenen enthousiast over en weer. Maar insiders beweren dat de vrouwen achter de schermen felle strijd voeren over de jurken, schoenen en accessoires die te verdelen zijn voor publieke optredens. Tijdens een galadiner afgelopen maandag, zat Parker aan tafel met de baas van filmmaatschappij Warner, terwijl haar drie collega’s een eind verderop waren neergezet. Parker moest een prijs uitreiken, luidde de officiële verklaring, maar het gaf natuurlijk aanleiding tot geruchten.

Kim Catrall gaf vorige week in de Britse krant The Daily Telegraph een nuchter commentaar op alle roddels: „We zijn collega’s, we doen ons werk. Fans willen graag geloven dat we ook in het echt als vriendinnen met elkaar uitgaan. We zijn heus wel eens iets wezen eten. Maar na werkdagen van soms achttien uur wil iedereen toch gewoon naar huis, een kop thee drinken en naar bed?”

Toch is het goed voorstelbaar dat Cattrall, Nixon en Davis een beetje jaloers op Parker zijn. Zij slaagde er veel beter in dan de anderen om haar voordeel te doen met het ongekende succes van de serie. Als Carrie droeg ze altijd de hipste outfits. Toen de serie ophield, bouwde ze haar status als stijlicoon verder uit, wat resulteerde in veel modereportages in glamourbladen, een eigen parfum en ongetwijfeld bergen gratis kleding.

Toch beweert Parker dat ze in het echt heel anders is dan Carrie. „Om er zo bij te lopen moet je wel een tikje narcistisch zijn. Carrie is het stijlicoon, niet ik.”

Overigens loopt niet iedereen warm voor haar uiterlijk. Het mannenblad Maxim riep haar vorig jaar uit tot de minst sexy vrouw ter wereld.

„Waarom? Heb ik grote neptieten, botox en opgespoten lippen? Nee. Ik vond die hele verkiezing pijnlijk voor iedere vrouw.”

Of was het toch een beetje leuk voor Kim Cattrall? Zij sierde in 2003, 47 jaar oud, de cover van concurrerend mannenblad FHM. In sexy lingerie...

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden