soap & co.

Een ster is nergens echt veilig, met al die roddelende ex’en, nannies en verpleegsters.

Als je een boek schrijft met de titel ’De waarheid en niets dan de waarheid’, schept dat hoge verwachtingen. Maar slechts een paar gelekte citaten uit de autobiografie van r & b-zanger Bobby Brown, die volgende maand verschijnt, doen vrezen dat hij die verwachtingen niet kan waarmaken. De muzikant, die vooral bekend werd als de echtgenoot van Whitney Houston, schrijft bijvoorbeeld: „Voordat ik Whitney leerde kennen, had ik nog nooit cocaïne gebruikt. Ik had wel geëxperimenteerd met drugs, maar ik gebruikte alleen marihuana.” Of: zij maakte van mij een junk.

Tuurlijk. Whitney Houston was toen ze in 1992 trouwde met Bobby een megasuccesvolle artiest met een superclean imago – rechtstreeks gerekruteerd uit een gospelkoor. Brown was al meerdere malen in aanraking geweest met de politie en had drie kinderen bij drie vrouwen. Na haar huwelijk ging het snel bergafwaarts met Whitneys carrière, omdat ze nog zelden nuchter op de planken verscheen.

Bobby stelt Whitney ook verantwoordelijk voor het mislukken van hun huwelijk, dat weliswaar 15 jaar duurde, maar volgens Bobby al na een jaar op de klippen liep. „Whitney wilde met het huwelijk haar imago redden”, aldus Bobby. Er gingen destijds namelijk geruchten dat de zangeres een lesbische verhouding zou hebben met haar assistente. „Door te trouwen, drukte ze alle roddels de kop in. En zo werd ik de man van een superster.” De zanger, die zijn vrouw een paar jaar later door het huis zou meppen, had slechts zuivere trouwmotieven: „Ik wilde liefde en ik wilde kinderen.”

Gelukkig is Bobby (met wie Whitney één dochter kreeg) wel zo eerlijk om toe te geven dat hij ook geen heilige was. Maar dat wisten we al. Verder bezweert de zanger dat hij Whitney niet wil kwetsen met het boek. „Het moet alleen wel integer zijn. Het is echt een goed boek. Ik ben geen complex persoon.”

Een ex zonder carrière en inkomsten is dus levensgevaarlijk voor een ster, omdat hij op de hoogte is van de intiemste details. Om dezelfde reden moet de bekende wereldburger ook uitkijken voor kindermeisjes. Acteur Rob Lowe (van de serie ’Brothers and Sisters’) heeft maar liefst twee voormalige nannies aangeklaagd omdat ze hem probeerden te chanteren. Eentje beweerde dat ze een relatie met de acteur had. Welke vuile was de ander buiten wilde hangen, is niet bekend. Wel dat ze 1,5 miljoen dollar zwijggeld eiste. En dan was er ook nog een kok die het echtelijke bed van de Lowes met zijn vriendin bezoedelde en pillen uit de medicijnkast van de familie stal.

Als de sterren thuis al niet veilig zijn, waar dan? Toch zeker wel in het ziekenhuis? Nou, vergeet het maar. Familieleden en vrienden van jarenzeventig-icoon Farrah Fawcett moesten uit de National Enquirer vernemen dat er opnieuw kanker is geconstateerd bij de actrice, die in februari nog opgelucht had gemeld dat ze helemaal genezen was. Oorzaak? Een medewerker van het UCLA Medical Centre in Los Angeles had in haar medisch dossier gesnuffeld en details aan de pers doorgegeven.

Het ziekenhuis zit in zijn maag met dit schandaal, want het is niet de eerste keer: vorige maand werden 13 medewerkers ontslagen omdat ze het dossier van Britney Spears hadden gelezen. De geplaagde zangeres verbleef eind januari enige tijd op de psychiatrische afdeling. Wat het ziekenhuis gaat doen aan het loslippige personeel, is nog niet bekend.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden