soap & co

Op societyfeestjes kun je netwerken. Of die irritante persmuskiet berispen.

Het kan er heet aan toegaan op societyfeestjes. Maandag raakte Daphne Deckers slaags met een verslaggever van Story, op het feestje dat Heleen van Royen gaf om haar eenmalige glossy Heleen te presenteren.

Deckers was boos op Guido den Aantrekker omdat hij een lelijk verhaal over haar gezin (man Richard Krajiceck en twee kinderen) had geschreven. Ze had hem zijn glas champagne uit handen willen slaan, maar het pakte iets dramatischer uit. Het glas raakte de tanden van de roddeljournalist en brak, waarna zijn kin werd opengehaald door een scherf.

„Met gierende banden ben ik naar een ehbo-post gebracht, waar mijn kin is gehecht”, verklaarde Den Aantrekker de volgende dag aangedaan in de Telegraaf. Deckers, in dezelfde krant: „Ik heb hem per ongeluk pijn gedaan, hij doet mijn gezin expres pijn.”

Ongelukje? Daarvan is Den Aantrekker niet overtuigd. Hij heeft aangifte gedaan.

Zo’n rel draagt natuurlijk bij aan een geslaagde avond – Deckers is dan ook een graag geziene gast op feestjes. Maar ze is selectief, zo blijkt uit de ’Most invited-lijst’ die het blad Miljonair jaarlijks samenstelt. Daarop wordt bijgehouden wie de meeste societyfeestjes afstruint. Het echtpaar Krajiceck-Deckers bezet plaats 90 van de 100, waarbij wordt aangetekend dat zíj vaker acte de présence geeft dan hij. Nee, dan het echtpaar Jan en Monique des Bouvries. De interieurverbeteraars maken hun ’Daar zijn we weer’-imago nog altijd waar: ze staan op twee. Gevolgd door Ed Nijpels, commissaris van de Koningin in Friesland. Hij is is een opvallende verschijning tussen ondernemers, vastgoedhandelaren en artiesten. „In een kleine drie uur heb je desgewenst voor drie maanden afspraken”, verklaart hij. Heel efficiënt dus, een beetje borrelen.

Via vastgoedstel Van de Moesdijk en diamtairechtpaar Benno en Kitty Leeser komen we dan al snel aan bij Ruud en Estelle Gullit op nummer zeven. De kans is groot dat zij volgend jaar niet meer in de lijst voorkomen, immers, dan mogen ze meestralen met de sterren van Hollywood. Ruud heeft een baan bij LA Galaxy, de voetbalclub van Los Angeles waar ook David Beckham sinds kort onder contract staat. Het hele gezin verhuist mee naar de VS. Estelle kan voortaan gaan shoppen met Victoria Beckham. En de kinderen Joëlle (10) en Maxim (6) gaan naar dezelfde school als de kleine Beckhams.

Het vertrek van de Gullits zal wel een enorme leegte achterlaten in partyland. Maar wie weet kunnen Hans en Connie Breukhoven weer eens wat vaker hun feestmuts opzetten om het gat te vullen? Zij kelderden afgelopen jaar van plaats 14 naar plaats 97! Het was hun eigen keus om thuis te blijven. Er werd zoveel over ze geroddeld: over hun huwelijk, Connies kliniek, de kinderen. De Breukhoventjes waren het helemaal zat en kondigden een mediastop af. En eerlijk is eerlijk, daar hebben ze zich voorbeeldig aan gehouden.

Nu bent u natuurlijk razend nieuwsgierig geworden wie er op nummer 1 staat. De naam doet waarschijnlijk niet meteen een bel rinkelen: Christine Kroonenberg. Ze is de weduwe van ’ome’ Jaap Kroonenberg, de in 1996 overleden Amsterdamse vastgoedmagnaat. Christine (52) krijgt zo’n 1100 uitnodigingen per jaar. De meeste moet ze afzeggen. Zeven dagen per week een party, dat gaat niet: „Dan ga je het aan de buitenkant zien en dat moeten we voorkomen.” Christine, die een eigen vastgoedportefeuille beheert, is voorzichtig met zakendoen op feestjes. „Er lopen veel charlatans rond die geld nodig hebben voor hun superdeals.” Met World Online van voormalig vriendin Nina Brink ging ze flink het schip in. Maar Kroonenberg is veel te positief ingesteld om daarover te gaan zitten wrokken.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden