Snel ontslag kent keerzijde

door Wilma van Meteren

Voor werkgevers biedt een soepeler ontslagrecht niet louter voordelen. Want loyale werknemers zijn ook wat waard.

Bij de vakbeweging hebben de plannen van het CDA voor versoepeling van het ontslagrecht tot grote commotie geleid. ’Onbarmhartig, oordeelt FNV-bestuurder Wilna Wind; ’onzinnig’, vindt MHP-voorzitter Ad Verhoeven. ,,Het CDA lijkt de weg kwijt”, meent CNV-voorzitter René Paas, die nog van zijn verbazing en boosheid aan het bijkomen is.

Opvallend is dat het andere kamp, dat van de werkgevers, zwijgt. De uitwerking van de ’gedachtelijn’ die is voorgelegd voor doorrekening aan het Centraal Planbureau, gaat veel verder dan de werkgeversclubs ooit hebben durven opperen. Ze lopen al jaren te mopperen op het ’dure’ ontslag. Die zet volgens hen een rem op de banengroei en flexibiliteit van de arbeidsmarkt, en tast daardoor het concurrentievermogen van Nederlandse bedrijven aan.

Maar de werkgevers spraken over een halvering van de gouden handdruk en een maximum van een jaarsalaris. Het CDA wil de ontslagvergoeding voor werknemers maximeren op 6,2 maanden salaris. Dat betekent vooral een enorme ader- lating voor werknemers die al jarenlang in dienst zijn bij een bedrijf of instelling. Werkgevers zijn wel veel goedkoper uit, ook al zouden ze volgens het CDA-plan de overtollige werknemers nog drie maanden in dienst moeten houden en worden ze erop afgerekend als ze te weinig hebben geïnvesteerd in ontwikkeling en scholing van hun personeel.

Toch klinkt er geen applaus, terwijl het recente plan van VVD-leider Mark Rutte om de WW-premies voor werkgevers te verlagen als ze 55-plussers in dienst hebben, wel publiekelijk wordt omarmd. Dat komt wellicht omdat de werkgevers al te goed beseffen hoe gevoelig het ontslagrecht ligt. Al meer dan anderhalf jaar bakkeleien ze erover met de vakbonden en kroonleden in de Sociaal-Economische Raad (Ser). Het werd gelicht uit het belangrijke Ser-advies aan het volgende kabinet, omdat de partijen het er niet over eens kunnen worden.

Het is ook een complex onderwerp. Wetenschappers zijn het er niet over eens of versoepeling van het ontslagrecht zoveel voordelen biedt. Werkgevers kunnen misschien makkelijker af van hun mensen, maar het komt als een boemerang terug in de vorm van arbeidsconflicten en werknemers die niet willen meewerken aan ontslag, voorspelde socioloog Van Oorschot. Het geroemde vlotte Deense ontslagmodel heeft ook een schaduwkant, wordt gewaarschuwd in Denemarken: de snelle doorstroming van werknemers kan tot gevolg hebben dat werkgevers minder investeren in bij- en omscholing. Dat is nu net wat het CDA wel wil bevorderen.

En dan is er nog de loyaliteit en trouw van de werknemer. Die kan bedrijven ook veel opleveren.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden