Update

Snackbarhouder: 'Iedereen welkom tijdens 'kiss in' van Erwin Olaf'

Erwin Olaf. Beeld ANP
Erwin Olaf.Beeld ANP

De snackbarhouder die zaterdagavond fotograaf Erwin Olaf en zijn vriend zou hebben weggejaagd voor zijn deur stelt dat iedereen welkom is tijdens de 'kiss in' aanstaande woensdagavond.

Redactie

Olaf riep op tot een 'kiss in' omdat hij zaterdagavond na een etentje op het Hugo de Grootplein in West zou zijn lastiggevallen toen hij op straat stond te zoenen met zijn vriend. 'We belemmerden niemand de doorgang en vielen niemand lastig. Maar vanachter de toonbank van een naastgelegen snackbar riep een man ons toe dat we moesten ophouden en uit zijn gezichtsveld moesten verdwijnen', aldus Olaf in een bericht op Facebook. De fotograaf gaf hier echter geen gehoor aan, maar ging rustig verder met zoenen.

De eigenaar van de snackbar stelt nu dat hij geprovoceerd is door Olaf. 'Ik heb ze gewoon netjes gevraagd om ergens anders te gaan staan zoenen. Maar hierop begon hij dingen te roepen als: 'Dit is Nederland, het is een vrij land en dit mag hier'.' Het bleef ook niet bij een kus, het ging behoorlijk ver', aldus de snackbarhouder tegenover AT5.

De man baalt van de commotie die is ontstaan over het incident. 'Ik vind het jammer ja. Ik heb absoluut niks tegen homo's. Ik heb veel homoseksuele klanten en dat vind ik echt geen enkel probleem.'

Bloemetje
Olaf laat vandaag weten dat hij de eigenaar van de snackbar een bloemetje wil aanbieden, omdat zijn reactie naar eigen zeggen 'misschien wat fel' was. 'Ik reageerde zo omdat ik mijn hele leven al te horen krijg wat ik wel niet mag doen als homoseksueel', aldus de fotograaf tegenover AT5. Olaf laat ook weten nog steeds 'duizend procent achter de inhoud van zijn protest' te staan. Om zijn actie helemaal goed te verklaren zal hij, naast de bloemen, ook 'een schriftelijke verklaring van zijn argumentatie' aan de snackbarhouder overhandigen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden