Smakelijke 'Mix' van Klaas van der Eerden

Muziek, verhalen, dans en types, in 'Mix' mixt cabaretierKlaas van der Eerden alles door elkaar tot één programma.Snelheid en muzikaliteit voeren de boventoon. Klaas van derEerden mixt onder andere raps met geluidseffecten,geluidseffecten met vreemde typetjes en vreemde typetjes metindringende liedjes. Het resultaat daarvan is vanavond te zienbij de VARA op Nederland 3.

Klaas van der Eerden groeide op in een progressief nest, onderde rook van Amsterdam. Van zijn ouders mocht hij alles, en tochwerd hij tegendraads. Toen zijn ouders hem aanraadden om naar deKleinkunstacademie te gaan, greep Klaas zijn kans om voor éénkeer dwars te zijn en besloot hij Personeel en Arbeid te gaanstuderen. Toen hij in 1998 afgestudeerd was en in café Toomlernaar stand-upcomedy ging kijken, was hij binnen de kortste kerenervan overtuigd het beter te kunnen. Hij waagde een poging en wonde Gong-show. In 1999 schreef Klaas zich in voor het AmsterdamsKleinkunstfestival en won hij prompt de Wim Sonneveldprijs en depublieksprijs. Sindsdien raast hij als een tornado doorNederland. Klaas is zeer muzikaal, improviseert er op los envertelt persoonlijke verhalen. En dat allemaal in een hoog tempo.'Mix' is - na 'Extreem' -- zijn tweede theatervoorstelling.Geheel volgens de titel mixt Van der Eerden alles door elkaar:muziek, verhalen, dans, straatculturen en de bijbehorende types.

Met name die laatste categorie houdt hij een spiegel voor:zijn rake typeringen van asfaltjongeren die klakkeloos meedrijvenop allerlei trendjes en een onverstaanbaar mengelmoes-taaltjespreken, zijn meesterlijk.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden