Slotdebat Romney en Obama gaat over buitenland

Een campagnemedewerker van president Obama is bezig met de voorbereidingen in het mediacentrum in Boca Raton, Florida, waar Obama en Romney elkaar maandagavond treffen voor het laatste debat. Beeld ap
Een campagnemedewerker van president Obama is bezig met de voorbereidingen in het mediacentrum in Boca Raton, Florida, waar Obama en Romney elkaar maandagavond treffen voor het laatste debat.Beeld ap

Het derde en laatste debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Barack Obama en Mitt Romney zal draaien om buitenlandse politiek. De Republikein en de Democraat kruisen de degens maandagavond (lokale tijd) in Boca Raton, Florida.

Redactie

Voor de Republikein Romney is het de laatste kans zijn uitglijder in het tweede debat, over de aanslag op de Amerikaanse ambassadeur in Libië, goed te maken. Romney viel Obama scherp aan op de manier waarop hij die zaak afhandelde, maar dat viel niet in goede aarde bij het publiek. Obama kwam als winnaar uit dat debat tevoorschijn, terwijl Romney het eerste debat nog had gewonnen.

Het debat is 15 dagen voor de verkiezingen. In de peilingen ontlopen de twee elkaar niet veel. Het ziet er naar uit dat de uitslag in de staten Ohio, Virginia en Florida cruciaal is. Zowel Obama als Romney hebben de komende weken verschillende bezoeken aan deze zogeheten 'swing states' gepland.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden