Sloot inrijden met krant en dan toch gewoon bezorgen

Trouwabonee Iddo Hoekstra ontving vanochtend een natte krant met daarbij deze brief. Beeld Iddo Hoekstra
Trouwabonee Iddo Hoekstra ontving vanochtend een natte krant met daarbij deze brief.Beeld Iddo Hoekstra

Trouwabonnee Iddo Hoekstra keek vanochtend verbaasd op toen hij een compleet doorweekte krant op zijn deurmat zag liggen. Wat bleek? De moeder van de krantenjongen was bij het helpen van haar zoon in de sloot gereden. Dat weerhield ze er echter niet van alle kranten te bezorgen.

Jeannine Julen

Ottolander Hoekstra lacht hartelijk als hij het verhaal vertelt. "De krant ligt nog steeds bij ons op de verwarming te drogen." Boos is hij niet. Integendeel zelfs. Op Twitter brengt Hoekstra een ode aan de 'geweldige krantenjongen en moeder'. In korte tijd werd zijn bericht bijna 200 keer gedeeld.

In een aandoenlijke brief, bijgevoegd bij de natte kranten, wordt de situatie uitgelegd. "Helaas is mijn moeder met alle kranten in de sloot gereden. Zodoende is uw krant nat. Sorry hiervoor, maar ik hoop dat u begrip heeft", aldus de krantenjongen en zijn moeder.

Trouw spoorde de moeder op, die wel wilde uitleggen hoe ze in de sloot belandde. Het antwoord is vrij simpel, zegt moeder Pieta Korenhaven (47). "Ik nam de bocht te scherp en reed regelrecht de sloot in." Korenhaven helpt haar 17-jarige zoon Joeri wel vaker met de krantenwijk als hij vroeg moet beginnen. "Hij zit op school in Rotterdam en moet de bus van half zeven hebben als hij om half negen begint. Al die kranten bezorgen redt hij dan niet in zijn eentje."

Vandaag ging het echter net allemaal wat anders dan gepland. Pieta stond tot aan haar middel in het water en zag alle kranten drijven. Leesbaar waren ze allang niet meer, maar ze laten zwemmen was ook geen optie, zegt ze resoluut. "Abonnees betalen ervoor, gaan bellen als ze geen krant hebben ontvangen. Ik moet die kranten hebben, dacht ik." Ze haastte zich naar huis en stelde snel een brief samen in de hoop dat de Trouwabonnees begrip zouden opbrengen voor de situatie.

En dat hadden ze. "Ik heb veel reacties gehad. Heel lief allemaal. Mensen wilden weten of ik er iets aan had overgehouden. Verkoudheid, een kneuzing of iets anders. Gelukkig bleef het bij een nat pak."

Van de hoofdredactie van Trouw krijgen Pieta en haar zoon voor hun inspanning een bosje bloemen thuis gestuurd. "Hartstikke leuk", reageert ze. Maar, geeft ze lachend toe, "ik ben geen Trouw-, maar AD-abonnee. Maar als er een na het rondbrengen over is, dan lees ik de krant altijd hoor."

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden