Sligro kampt met negatief bedrijfsresultaat

(Novum/Betten) - Sligro Food Group heeft in het derde kwartaal met zijn divisie Food Retail een negatief bedrijfsresultaat behaald. Ook in het vierde kwartaal zal het resultaat in de min uitkomen, zo heeft financieel directeur Huub van Rozendaal donderdag verklaard tegenover Betten.

Het negatieve resultaat is toe te schrijven aan de omvangrijke ombouwoperatie die Sligro momenteel uitvoert van voornamelijk voormalig Edah-locaties naar de EM-TE- en Golff-formule en de eenmalige opstartkosten en margedruk die daarmee samenhangen. Mede omdat relatief minder gunstige locaties zijn omgebouwd was het bedrijfsresultaat van Foodretail negatief in het derde kwartaal, zo schrijft Sligro in een trading update.

"Naar verwachting zal in het vierde kwartaal het bedrijfsresultaat bij Foodretail onder druk blijven staan, hetgeen niet meer geheel gecompenseerd kan worden door de voorspoedige ontwikkeling bij Foodservice", aldus Sligro.

Het bedrijfsresultaat van Foodservice ontwikkelde zich wel gunstig in het derde kwartaal als gevolg van een voorspoedige omzetontwikkeling, minder margedruk en kostenbesparingen door onder andere de nieuwe logistieke infrastructuur. Dit is een voortzetting van de sterke trend in het eerste halfjaar.

Door de gunstige ontwikkelingen bij Foodservice behaalde Sligro in het derde kwartaal een autonome omzetgroei van 4,2%. Bij Foodretail was de autonome omzet stabiel terwijl de groei bij Foodservice bijna 6% bedroeg. "Foodservice draait als een tierelier", aldus Van Rozendaal.

Het bedrijf sprak in zijn trading update de verwachting uit dat de winst in 2007 hoger zal zijn dan de EUR 62 miljoen die in 2006 werd behaald. Van Rozendaal kon in een toelichting tegenover Betten echter niet zeggen hoeveel hoger de winst zal uitkomen. Analisten hielden rekening met een winstverwachting van gemiddeld EUR 72,5 miljoen.

Bij de halfjaarcijfers heeft Sligro reeds de verwachting uitgesproken dat de omzet dit jaar de grens van EUR 2 miljard zal overschrijden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden