Slappe beurs deelt niet in mijlpaal op Wall Street

Het historische slotrecord van Wall Street heeft de Amsterdamse effectenbeurs niet kunnen inspireren. De belangrijkste beursgraadmeter AEX sloot gisteren een slappe handelsdag af op 534,4 punten, een min van nog geen 0,2 punten.

Ook andere effectenbeurzen in Europa kenden een saaie vertoning. Londen en Parijs sloten net als de Amsterdamse effectenbeurs zo goed als onveranderd, terwijl Frankfurt met een verlies van 0,4 procent sloot.

In Amsterdam namen beleggers alvast een voorschot op de resultaten die het financiële conglomeraat ING vandaag publiceert. Commissionairs verwachten geen verrassingen. De markt rekent op een stijging van de winst per aandeel van ongeveer 15 procent. Het aandeel werd 80 eurocent duurder op 51,20.

Ook andere finaciële waarden lagen goed. Fortis sloot de dag zelfs af als winnaar onder de hoofdfondsen. De Nederbelgen wonnen 2,6 procent op 35,50 euro. Aegon deed het met een plus van 90 eurocent iets rustiger aan. KPN was weer eens een van de zwarte schapen door 1,05 euro te verliezen op 36,35. Akzo Nobel moest bijna 3 procent terug op 34,10. Het vorig jaar overgenomen Britse verf- en vezelbedrijf Courtaulds presteerde onder de maat.

In de lagere beursechelons kwam uitzender Content uit op 33,30 euro. Dat is 30 eurocent boven de prijs die de Belgische branchegenoot Creyf's over heeft voor de Content-aandelen. De kwakkelende textielonderneming Textielgroep Twenthe zag de beurskoers verder afkalven tot 92 euro, een verlies van 10 euro. Midkapper Benckiser deed wel goede zaken. De Duitser won 85 eurocent op 52 euro.

- hoger: 336 fondsen (51,8%)

- gelijk: 142 fondsen (21,9%)

- lager: 170 fondsen (26,2%)

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden