Slachtoffertje school is zoontje bankdirecteur

HALSTEREN (ANP) - Het slachtoffertje van het drama op de school in Hoogerheide is het zoontje van de directeur van een bank in de regio. Ingewijden zeggen dat het gaat om de directeur van een filiaal van de Rabobank in Halsteren.

Een woordvoerster op het hoofdkantoor van de bank bevestigde het bericht vrijdagmiddag, maar kwam daar korte tijd later op terug en verwees naar de politie. Het is volstrekt onduidelijk en onzeker of er een verband bestaat tussen de gewelddadige dood van het jongetje en het beroep van zijn vader.

Het 8-jarige jongetje zat volgens de politie in groep 5 van de Klim-Op basisschool in Hoogerheide.

Hechte gemeenschap

De hechte gemeenschap in Hoogerheide (8200 inwoners) heeft vrijdag met grote betrokkenheid gereageerd op het drama op basisschool de Klim-Op. De 8-jarige leerling uit groep 5 werd daar omstreeks 11.25 uur op gewelddadige wijze om het leven gebracht.

Het drama op de school is het tweede in korte tijd, nadat eerder dit jaar een van de leerlingen is overleden aan een ziekte, legde schoolhoofd Michel Brouwers uit. Burgemeester Marcel Frünzel sprak van een ,,verschrikkelijk bericht'' dat hij vrijdagochtend te horen kreeg.

Verdachte

In het klaslokaal van groep 5 vonden de juf en het schoolhoofd de 8-jarige Jesse Dingemans. De juf was zich zorgen gaan maken nadat het jongetje zijn klasgenoten in de aula had achtergelaten om iets te gaan halen in het klaslokaal. Hij is daar waarschijnlijk aangevallen, mogelijk door de 22-jarige verdachte die de politie korte tijd later in een bos bij de school kon aanhouden.

Het lokaal werd direct afgesloten. De kinderen werden naar huis gestuurd met het bericht dat ze in de middag niet terug hoefden te komen. Zij zijn niet geconfronteerd met het slachtoffer. De moeder, vader en de oudere zus van het jongetje werden naar school geroepen en op de hoogte gebracht van het ,,onwerkelijke'' verhaal. Onder begeleiding van de huisarts en Slachtofferhulp zijn zij naar huis gegaan.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden