Slachtoffers Faro protesteren tegen vertraging onderzoek

Van een onzer verslaggevers AMSTERDAM - De Anthony Ruysstichting, waarin zich eind 150 slachtoffers en nabestaanden van de vliegramp bij Faro hebben verenigd, heeft er bij minister Maij (verkeer) op aangedrongen bij de Portugese autoriteiten protest aan te tekenen tegen de vertraging die het onderzoek naar de oorzaak van de ramp heeft opgelopen.

Het Portugese ministerie van verkeer heeft minister Maij onlangs desgevraagd laten weten dat het eindrapport waarschijnlijk pas medio volgend jaar zal zijn afgerond. Aanvankelijk was uitgegaan van dit najaar. Over de oorzaak van de vertraging zijn geen mededelingen gedaan.

De stichting wil dat de minister alles in het werk stelt om de uitslag van het onderzoek te bespoedigen. Volgens voozritter R. Sotermann hebben vele van de slechtoffers geschokt gereageerd op het uitstel.

De Portugezen hebben minister Maij toegezegd het concept-rapport in het eerste kwartaal van volgend jaar voor commentaar toe te sturen aan de deelnemende onderzoekers, waaronder de Rijksluchtvaartdienst. Na publicatie van het eindrapport zal de Raad voor de luchtvaart besluiten of er een zitting aan wordt gewijd.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden