Slaapbus voor automobilisten

Naast de slaap- en de fietsbus rijdt dit jaar voor het eerst ook de autoslaapbus. Terwijl de reiziger zich Tourist- dan wel Royal-class via de autoroute naar zuidelijker oorden laat vervoeren, wordt zijn auto parallel via de route nationale per autotransporter naar de eindbestemming gereden.

DICK RINGLEVER

Het idee is van de reisorganisatie Travel Expres in Amsterdam, die bij wijze van proef vanaf juni op zes bestemmingen in het lijnennet van haar buspendels de autotransporter laat meerijden: Avignon, Cagnes, Nice, Narbonne, Bordeaux en Biarritz. Op vier plaatsen in Nederland (Utrecht, Eindhoven, Breda en Maastricht) kan worden opgestapt.

De autoslaapbus is een variant op de autoslaaptrein, zij het enkele honderden guldens goedkoper. In het hoogseizoen kost een retourtje Avignon/Bordeaux ¿1335 voor auto en chauffeur (extra passagiers betalen ¿275). Voor de bestemmingen Nice/Narbonne/Biarritz wordt ¿1435 (plus ¿275 voor meerijders) berekend. Wie ook nog een aanhang- of vouwwagen (geen caravans) wil meenemen, betaalt daar, afhankelijk van het seizoen, een toeslag van ¿750 tot ¿850 voor. De fiets gaat voor 50 gulden mee.

Vergeleken met de normale pendel-tarieven geen stuntprijzen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden