Sinterklaas zorgt voor topdrukte bij internetwinkels

Sorteerders verzamelen bestellingen in het 75.000 vierkante meter grote distributiecentrum van Bol.com. Beeld anp
Sorteerders verzamelen bestellingen in het 75.000 vierkante meter grote distributiecentrum van Bol.com.Beeld anp

Nog één nachtje slapen, dan moeten alle Sinterklaascadeaus netjes verpakt de jutezak in. Wie dat ene nachtje niet wakker wil liggen van die heel bijzondere staafmixer die geen enkele winkel op voorraad heeft, kan het lot in handen leggen van online winkels. Tot vanavond 21.30 uur kunnen wanhopige klanten terecht bij Bol.com. Wie dan nog niet is geslaagd, kan het proberen bij Wehkamp, dat het loket met Sinterklaasbestellingen nog anderhalf uur langer openhoudt.

Marco Visser

Nooit eerder verwerkten de online warenhuizen en winkels zoveel bestellingen als dit jaar. De onbetwiste leider is Bol.com die piekte op acht bestellingen per seconde. Dat zijn er 200.000 per dag. Daar zat geregeld creatief speelgoed tussen, zoals de Xoomy tekenmachine of Super Sand, waarmee kinderen zandvormpjes kunnen maken 'zonder dat het troep geeft'. Populair op de verlanglijstjes bij Bol.com was ook 'Kapitaal in de 21ste eeuw', het bijna 700 pagina's tellende boek van de Franse econoom Thomas Piketty.

Het recordaantal cadeaus leidt bij Bol niet tot problemen. "In ons distributiecentrum in Waalwijk werken op de drukste dagen duizend mensen", zegt Marjolein Verkerk van Bol.com. "Normaal zijn dat er ongeveer vierhonderd." De 'order pickers' verzamelen de cadeaus in een distributiecentrum met een oppervlakte van 75.000 vierkante meter, ongeveer tien voetbalvelden. Tot na middernacht brengen zij de cadeaus zo snel mogelijk naar de sorteermachine. Uiteindelijk komen de artikelen terecht bij PostNL die de cadeaus met honderden bestelbussen verspreidt.

Extra uitzendkrachten
"Een mijlpaal", zegt Gerrit Mastenbroek over de meer dan een miljoen pakketten die PostNL op één dag heeft bezorgd. De algemeen directeur van PostNL Pakketten laat weten dat er 'dag en nacht' wordt doorgewerkt en dat het personeel hulp krijgt van honderden extra uitzendkrachten.

Druk is het ook bij Wehkamp. "Enorm druk zelfs", zegt woordvoerder Dirk van den Bogaart. "Dit jaar is er twee keer zo veel verkocht als vorig jaar. Er is al veel verstuurd, de komende dagen worden nog honderdduizenden pakjes bezorgd."

Niet elke winkel kan de digitale toeloop aan. Klanten die bij de Hema hun cadeau willen afrekenen, krijgen een grote waarschuwing in beeld. "Wij kunnen door de drukte niet garanderen dat deze bestelling voor 5 december wordt geleverd."

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden