SINGLE '94 Beurs voor alleenstaanden

Openingstijden: vrijdag 3 juni 14-22 uur, zaterdag 4 en zondag 5 juni 11-18 uur.

Overtuigde singles, zij die een nacht logeren al ervaren als een onoverkomelijke aanslag op hun privacy, zullen op deze beurs niet in groten getale aanwezig zijn. Natuurlijk, er zijn de nodige belangenverenigingen aanwezig, zoals PLOA, het Landelijk Platform van Organisaties voor Alleenstaanden, en zijn Belgische tegenvoeter ALLEGRO. Zij zullen zich in Eindhoven en public boos maken over die belachelijk hoge toeslagen op eenpersoonskamers, over veel te vroege winkelsluitingstijden en over de verschillende dienstverleningen-aan-huis, die er gemakshalve op rekenen dat er altijd wel iemand thuis is. Maar deze beurs is eerst en vooral toch een gezelligheidsevenement, een plaats waar mensen elkaar willen ontmoeten en contacten willen leggen. Is het niet met de man of vrouw van hun leven, dan toch wel met potentiële vrienden, reisgenoten of bridgepartners. Vandaar ook dat de zaterdagavond volgens organisator A. Stuy: 'lekker mag uitwapperen'. Als de stands om zes uur sluiten, hoeven de bezoekers nog niet naar huis. Integendeel, dan begint de avond pas...

Single '94 richt zich ook op de twee miljoen alleenstaande Belgen, die volgens Stuy veel actiever zijn dan de Hollandse singles: “In België kun je ieder weekend wel mee met een sportief, recreatief of cultureel uitstapje voor alleenstaanden.”

Een belangrijk onderdeel van de beurs is het overzicht van betrouwbare relatiebemiddelingsbureaus. “Sinds de raad voor het toezicht vorig jaar is opgeheven, is er veel wildgroei onder de contactbureaus”, zegt Stuy. “Wij hebben een strenge selectie toegepast en bij ons zul je dan ook alleen bonafide organisaties treffen. Verder zal er veel informatie te vinden zijn over cursussen 'waar je wat aan hebt': over de verwerking van partnerverlies, over toekomstperspectief, dat soort zaken. Ja, ook richting New Age: handlezen en zo. Beetje flauwekul natuurlijk, maar je moet het ook wat spannend maken.”

Behalve informatie over reizen voor alleengaanden, thé dansants, talkshows en happy hours, zullen er gedurende alle dagen lezingen worden gehouden. Een kleine greep uit het aanbod: 'Veilig alleen in huis', door de Stichting Losvast. 'Op zoek naar samen of samen op pad' door Mens en relatie/Vivid, 'Het constructieve element van de duurzaamheidsanalyse bij levenspartnerselectie' door relatiebemiddelingsburea Equilibra en 'Zo breng je liefde in je leven' door Annelies Penning van de Vereniging Samenwerkende Kwaliteitsbureaus.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden