Sharon Dijksma zakt fors in de Duurzame 100

Ruud Zandvliet, nieuw in de Duurzame 100 Beeld Patrick Post
Ruud Zandvliet, nieuw in de Duurzame 100Beeld Patrick Post

We tellen af naar de bekendmaking van de hele Duurzame 100 van 2014, komende donderdag. Vandaag maakt Trouw de nummers 75 tot en met 51 bekend.

Redactie

De Duurzame 100 geeft een overzicht van de honderd mensen die het afgelopen jaar het meest hebben gedaan om Nederland te vergroenen. Ook in dit deel van de ranglijst zijn weer veel nieuwe namen te bewonderen. Bijvoorbeeld Ruud Zandvliet, die het elektrisch taxibedrijf Electric Taxi begon.

"De taxiwereld staat slecht te boek. Als je daar duurzaam kunt ondernemen, dan kan het overal", zegt hij vandaag in een interview met Trouw. Abonnees lezen het gehele interview vandaag in het katern de Verdieping.

Een opvallende daler dit jaar is Sharon Dijksma, staatssecretaris van economische zaken. Ze zakt dertig plaatsen. Vorig jaar kwam ze nog hoog binnen op 27. Dit jaar staat ze op 57.Dijksma kreeg afgelopen voorjaar kritiek op haar Rijksnatuurvisie 2014, omdat in dat beleidsstuk vooral ruimte wordt gegeven aan de economie. Natuur komt in die visie op de tweede plaats.

De ranglijst van nummer 100 tot en met nummer 51 staat nu online. Klik hier om te bekijken wie waar staat.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden