Sezer: Afrekenen met de vooroordelen en onwetendheid

Discriminatie op de arbeidsmarkt bestaat al dertig jaar, zegt Cemile Sezer. „Het wordt tijd dat we het nu eens onvervalst gaan aanpakken.”

„Om problemen op te lossen, moet je je nek uitsteken. Als je dat hier in Nederland doet, wordt je kop eraf gehakt. De problemen rond allochtonen zijn de laatste jaren niet aangepakt maar verschoven. We organiseerden een projectje hier, een projectje daar. Zonder samenhang. En er waren altijd partijen die er vooral veel geld aan wilden verdienen. Vanaf nu moet het met passie gebeuren”, zegt de directeur van Sezer Consult, een bureau dat maatschappelijke projecten ontwikkelt en uitvoert.

Die passie zat al in haar. De in Turkije geboren Sezer gaf haar baantje in een bakkerij op voor mooiere dromen. „Mijn vader verklaarde me voor gek. Maar ik wilde verder.” Ze studeerde, groeide en bouwde aan haar eigen onderneming.

In Turkije zeggen ze: Wie is je oom? Daarmee doelen ze, zegt Sezer, op je netwerk. „Mijn ouders hadden hier geen netwerk. Ik heb het allemaal zelf moeten uitvinden. Mijn dochter is achttien, ze studeert. Ik ben nu haar kruiwagen bij het zoeken van een bijbaantje. Dit is een wereld van ons kent ons. Allochtonen kennen vaak niet de mensen die hen verder kunnen helpen.”

Het wordt tijd voor hulptroepen. Sezer hoort de roep om hulp van de allochtonen, ze ziet dat er autochtonen zijn die vinden dat het zo echt niet verder kan. „We moeten afrekenen met de vooroordelen, de onwetendheid, de discriminatie. Werkgevers durven uit angst niet aan allochtone sollicitanten te snuffelen”, zegt de Rotterdamse. Ze waarschuwt dat snel resultaat ijdele hoop is: „We hebben de allochtonen verlamd. We kunnen nu niet ineens verwachten dat ze heel hard gaan rennen. Eerst komt er een periode van revalideren.”

Zelf ontmoette ze onlangs een allochtone man die al dertien jaar in Nederland woont maar slechts één jaar werkervaring had. „Dan denk ik: Hoe kan dat? Ga desnoods schoonmaken. Die man spreekt ook nog slecht Nederlands... Zo iemand moet nog twee keer integreren. Eerst in Nederland, dan op de arbeidsmarkt.”

Ze kent geen zielige voorbeelden, „We moeten ook niet gaan pamperen.” Maar de allochtonen verdienen wel een eerlijke kans op de arbeidsmarkt, zegt ze. „Je merkt dat ze soms verbitterd zijn, of dat hun zelfvertrouwen weg is. We moeten nu in ze gaan investeren, zorgen dat ze de sleutels krijgen om straks tot de arbeidsmarkt te kunnen toetreden.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden