Seniorendagen hebben hun langste tijd gehad

null Beeld ANP XTRA
Beeld ANP XTRA

De ouderwetse seniorendagen verdwijnen voor werknemers vanaf 50 jaar en ouder. Een rondgang van Trouw langs 25 cao's die de afgelopen twee maanden zijn afgesloten, bevestigt deze trend die werkgeversvereniging AWVN ook schetst. In ongeveer een op de drie nieuwe cao's zijn de seniorendagen versoberd of vervangen door andere regelingen.

AWVN concludeerde na onderzoek dat het ouderenverlof al bij 15 procent van de werkgevers is verdwenen. Als de werkgevers in alle cao-onderhandelingen hun zin krijgen, loopt dat de komende jaren op tot ruim 60 procent. Een derde van de ondernemers is momenteel in gesprek over wat te doen met de ouderendagen. Nog eens 15 procent wil op termijn over de extra vrije dagen praten.

Niet elke vakbond zal akkoord gaan met vermindering van de dagen. Het onderwerp is bespreekbaar, maar dan moet er wel iets tegenover staan, zoals scholing of een hoger loon.

Gouden kooi
Het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) hoopt dat de vakbonden en werkgevers inzien dat de seniorendagen een gouden kooi zijn voor de ouderen. De regeling is te duur waardoor werkgevers geen ouderen meer in dienst willen nemen, stelde het SCP eerder. Werkgevers voegen daar aan toe dat de vrije dagen ook zorgen voor gaten in de roosters. Die moeten dan worden opgevuld met uitzendkrachten of jonger personeel dat moet overwerken.

Daarom verwacht acht op de tien bedrijven en instellingen dat op langere termijn geen collectieve ontziemaatregelen meer in de cao staan, stelt Laurens Harteveld, adviseur arbeidsmarktinformatie van AWVN. Voor die langere termijn denkt hij zelf aan een periode van minstens tien jaar. "Het gaat stapsgewijs. Er zijn overgangsregelingen voor de ouderen die recht hebben op extra vrije dagen. Die pakken we niet af. Wat wij doen is het aantal dagen zo veel mogelijk proberen te bevriezen."

Gemotiveerd personeel
Werkgevers hebben volgens Harteveld liever dat iedereen, jong en oud, een eigen 'inzetbaarheidsbudget' krijgt. "Werkgevers krijgen er dan beter gemotiveerd personeel voor terug en werknemers kunnen naar eigen smaak investeren in scholing, arbeidsmarktoriëntatie en/of extra verlof."

Afgaande op de meningen in het AWVN-onderzoek staan medewerkers in de chemische industrie de grootste veranderingen te wachten. Nu heeft nog 86 procent nog een ouderwetse seniorenregeling. Twee op de drie ondernemingen wil daar op termijn van af. Ook voor werknemers in de industrie gaat veel veranderen. Nu heeft nog negen op de tien bedrijven een seniorenregeling, terwijl twee derde van de werkgevers daar op termijn over wil praten.

Individueel budget
Binnen de industrie is afgelopen maand al veel veranderd met de aangekondigde bouw-cao. Daarin zijn ontziemaatregelen voor ouderen deels vervangen voor een individueel budget waarmee werknemers bijvoorbeeld opleidingen kunnen betalen. Diezelfde weg volgt ook de cao afbouw, de cao voor handel in bouwmaterialen en de cao houthandel. In de metaalsector en grafimedia zijn werkgevers en vakbonden er nog niet uit, maar ook daar staan de vrije dagen ter discussie.

Een sector waar de dagen bijna al zijn verdwenen, is de financiële dienstverlening. Slechts een op de vijf banken, verzekeraars en pensioenfondsen heeft nog een 'ouderwetse' seniorenregelingen.

Vandaag meer in Trouw over de seniorendagen op de pagina Economie.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden