Selectie Nederlands-Vlaams Theaterfestival bekend

AMSTERDAM (ANP) - Elf toneelvoorstellingen zijn geselecteerd voor het Nederlands-Vlaamse theaterfestival TF-1, dat in de nazomer in Amsterdam plaatsheeft. Een vakjury koos voorstellingen waarvan zij vindt dat ze zich onderscheiden door bijvoorbeeld kwaliteit, schoonheid of vakmanschap.

Daarom moeten ze worden herhaald in het festival. Grote-zaalproducties die werden uitverkoren zijn: Toneelgroep Amsterdam en de Theatercompagnie met Don Carlos (regie Theu Boermans), Toneelgroep Amsterdam en NT Gent met Opening Night (regie Ivo van Hove), Het Toneelhuis met Turista (regie Luk Perceval), Toneelgroep Oostpool met Brel 2 (regie Rob Ligthert), ro theater met Platonov (regie Alize Zandwijk) en NT Gent met Platform (regie Johan Simons).

Voorts werden vijf kleinere producties uitgekozen: Wunderbaum met Welcome in my backyard, Het Paleis met U bent mijn moeder (regie Stefan Perceval), TG Stan met of/niet, Keesen&Co met Bagdad Blues (regie Willibrord Keesen en mugmetdegoudentand met Quality Time (regie Mijke de Jong).

Jury

De jury bestond uit voorzitter Monique van de Ven (actrice), Eric Antonis (voormalig cultuurschepen van de stad Antwerpen), Ursul de Geer (regisseur), Berthe Spoelstra (dramaturge) en Eric de Vroedt (regisseur).

De meeste van deze voorstellingen zijn te zien tijdens TF-1, van 26 augustus tot en met 13 september in Amsterdam. TF-1 is een gezamenlijk initiatief van de Stadsschouwburg Amsterdam, de Vereniging van Theatergezelschappen en -producenten (VNT), Theater Instituut Nederland, Bureau Promotie Podiumkunsten en het Holland Festival.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden