Seks is belangrijk

Vrouwen halen de laatste jaren steeds vaker hun neus op voor het glossy maandblad Cosmopolitan, zo blijkt uit de oplagecijfers. Tijd om het blad grondig te vernieuwen, dacht hoofdredactrice Rieja van Aart. Deze maand ligt de Cosmo-nieuwe stijl in de winkels. “Vroeger was de Cosmopolitan vooral gericht op uiterlijk vertoon”, zegt Van Aar, “maar de vrouw van tegenwoordig is verinnerlijkt en niet meer zo geïnteresseerd in dingen die toch onbereikbaar voor haar zijn. Dat waren de jaren tachtig. Cosmo gaat nu meer over vrouwen zelf, wat vrouwen met hun leven willen. Wat je ermee kunt doen.”

BIJDRAGEN: DORIEN PELS; RUTGER VAHL

De nieuwe Cosmo ademt een wat hitserige sfeer. Alle artikelen staan stijf van woorden als sexy, opwindend en zwoel ('Zondagochtend: zalig samen in bed. Je draait je zwoel naar hem toe...').

Rieja van Aart: “In Amerika schijnt seks uit te zijn. Nou, wij denken dat seks nog steeds heel belangrijk is voor de jonge vrouw.”

En dus pakt Cosmo deze maand uit met het 'onthullende' artikel 'Welkom in het rijk van Koning Penis'. Voor mannelijk Nederland is het te hopen dat de Cosmolezeressen na een reeks cliché's over grootte en dikte ('te groot is niet geweldig en te klein is een teleurstelling') de laatste alinea overslaan. Onder het kopje 'een goede greep' staat: 'Kneed zijn penis tussen je beide handen of het een stuk deeg is'.

Au.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden